حکمت یک و دو از نهج البلاغه

حکمت ۱ :

روش برخورد با فتنه ها(اخلاقى ، سیاسى)

قَال َ[علیه السلام] کُنْ فِى الْفِتْنَةِ کَابْنِ اللَّبُونِ لَا ظَهْرٌ فَیُرْکَبَ وَ لَا ضَرْعٌ فَیُحْلَبَ

درود خدا بر او ، فرمود: در فتنه ها چونان شتر دو ساله باش، نه پشتى دارد که سوارى دهد و نه پستانى تا او را بدوشند.

————————————————————–

حکمت ۲ :

شناخت ضد ارزش ها (اخلاقى)

وَ قَالَ [علیه السلام] أَزْرَى بِنَفْسِهِ مَنِ اسْتَشْعَرَ الطَّمَعَ وَ رَضِیَ بِالذُّلِّ مَنْ کَشَفَ عَنْ ضُرِّهِ وَ هَانَتْ عَلَیْهِ نَفْسُهُ مَنْ أَمَّرَ عَلَیْهَا لِسَانَهُ .

و درود خدا بر او، فرمود : آن که جان را با طمع ورزى بپوشاند خود را پُست کرده ، و آن که راز سختى هاى خود را آشکار سازد خود را خوار کرده ، و آن که زبان را بر خود حاکم کند خود را بى ارزش کرده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

نهج البلاغه
ماجرای پایان ناپذیر یک مرد

ماجرای پایان ناپذیر یک مرد مروری بر برکات وجود مبارک امیرالمومنین(ع) تا به امروز و شکل گیری تاریخ شیعه مردان بزرگ، تاثیراتشان هم در تاریخ و تمدن بزرگ است. بیشتر از همه، تاثیر پیامبران بوده که حتی مبدأ تاریخ های بشری هم امور مربوط به آنهاست. پیشوا و مولای ما، …

نهج البلاغه
زندگانى‌ حضرت علی علیه السلام (مختصر و مفید)

زندگانى‌ حضرت علی علیه السلام (مختصر و مفید) ‌ 1.مقدمه 2. كيفيت‌ ولادت‌  3. دوران‌ كودكى‌ 4. بعثت‌ پيامبر ( ص‌ ) و حضرت‌على‌ ( ع‌ )    5. حضرت‌ على‌ ( ع‌ ) نخستين‌ ياور پيامبر ( ص‌ )   6. حضرت‌ على‌ ( ع‌ ) بعد از هجرت‌ …

شيعه پاسخ می دهد
مشورت با زنان

مشورت با زنان چرا حضرت على، عليه‏السلام، در نهج ‏البلاغه گفته است كه با زنان خود در كارها مشورت نكنيد . اگر هم مشورت كرديد برعكس حرف آنها (زنان) عمل كنيد؟ در پاسخ اين پرسش هم به چند نكته اشاره مى‏كنيم: 1 – در روايتهاى معصومين، عليهم‏السلام، ضمن آنكه بر …