آثار دعا برای فرج (21) / با خدا دوست می شویم
مَثل ما وقتی که دعای فرج می خوانیم، مَثل کسی است که دست راستش را به نشانه ی سوگند بالا بیاورد و شهادت بدهد که به امامت و ولایت چهارده معصوم از اهل بیت پیامبر (صلی الله علیه و آله) معتقد است. ساده است! وقتی که دعای فرج می خوانیم، معلوم است که ابتدا امامت حضرت حسن عسکری (علیه السلام) را پذیرفته ایم و قبل از آن، امامت حضرت علی النقی (ع) و همینطور تمام پدرانشان تا حضرت امیرالمؤمنین علی (ع). انگار وقتی دعای فرج می خوانیم در حال اعتراف این نکته ایم: «من شیعه و دوستدار امامان دوازده گانه هستم!»
مردى به زنش گفت نزد فاطمه (سلام الله علیها) برو و از او بپرس که آيا من از شيعيان شما هستم يا نيستم. آن زن رفت و سؤال كرد. حضرت فاطمه (س) فرمودند: «اگر به گفته هاى ما عمل مى كنى و از آنچه نهی کرده ایم، دست مى كشى، شيعه هستى. اگر به گفته هاى ما توجهى ندارى و از آنچه نهی کرده ایم هم دست برنمى دارى؛ از شيعيان ما به حساب نمى آیى.»
او برگشت و جريان را به شوهرش اطلاع داد و گفت: «واى بر من! پس چه کسی ما را از اين گناهان خلاص مى كند و من در جهنم جاودان خواهم شد زيرا هر كس شيعه نباشد در جهنم است.»
زن برگشت و جريان را به حضرت فاطمه (س) گفت: حضرت فرمودند: «به شوهرت بگو اين طور نيست كه خيال كرده اى، شيعيان ما از نيكان اهل بهشت هستند؛ همه دوستان ما و دوستان دوستان ما و دشمنان دشمنان ما [در بهشت هستند]» (1)
حالا وقتی ما دلمان می خواهد که آخرین ذخیره ی خدا، حضرت بقیة الله (عجل الله تعالی فرجه) ظهور کند و جهان را از عدل و داد پر کند، معلوم است دلمان از ظلم های ریز و درشت گرفته است. هرچه دردمندتر باشیم، قدمهای بزرگ تری برمی داریم و هر چه قدم ها زیاد شود، یعنی آماده تریم. وقتی آماده ی آماده شویم، آن وقت، ظهور امام، به فرمان خداوند محقق می شود. نکته اینجاست که اگر براستی آماده باشیم، غایب یا ظاهر بودن امام، برایمان فرقی نمی کند و در هر حال مطیع امام خواهیم بود. ان شاء الله.
خداوند در قرآن فرموده است: «أَلا إِنَّ أَوْلِيآءَ اللَّهِ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلا هُمْ يَحْزَنُونَ» (2) (بدانید دوستان خدا نه می ترسند و نه اندوهگین می شوند.)
امام صادق (ع) فرمودند: «خوشا به حال شيعيان قائم ما که در زمان غيبتش منتظر ظهورش باشند و در زمان ظهور فرمانبردار و مطيع او، آنان هستند دوستان خدا که نه ترسي بر ايشان هست و نه محزون مي شوند.» (2)
پی نوشت:
1. ايمان و كفر ( ترجمه كتاب الإيمان و الكفر بحار الأنوار جلد 64 / ترجمه عطاردى) ؛ ج1 ؛ ص280؛ با استفاده از نرم افزار جامع الاحادیث 3/5
2. یونس: 62
3. کمال الدين و تمام النعمه، ج 2، ص 357؛ به نقل از موسوی اصفهانی، محمد تقی، مکیال المکارم، ج 1، ص 471
پ.میعاد