همانا این تبریک گفتن به امر رسول خدا بوده و دست بیعت دادن با شادی رسول خدا همراه بوده چراکه فرمودند :(الحمد لله الذی فضّلنا علی جمیع العالمین) یعنی حمد خدایی را که ما را بر تمام جهانیان برتری داد.
طارق ابن شهاب از علمای اهل کتاب در مجلس عمربن خطاب بر جایگاه این ایه کریمه (الیوم اکملت لکم دینکم…) صحّه گذاشته و گفت : اگر چنین ایه ای در دین ما نازل می شد ما روز نزول ان را عید می گرفتیم.{مسلم ج5 ص 517 ح 3} . در ان مجلس احدی از حاضران منکر سخن او نشد و حتی عمر هم با اعمالی که از خود نشان داد صحّه بر ان نهاد و منکر ان نشد.
فرات ابن ابراهیم کوفی در قرن سوم به اسناد از امام صادق علیه السلام که ایشان از پدرانشان وایشان از پیامبر نقل کرده که فرمودند :(یوم غدیر خم افضل اعیاد امتی …) {بحار ج 37 ص 109 } یعنی روز غدیر خم از بهترین اعیاد امت من است و ان روزی است که در ان خداوند به من فرمان داد که برادرم علی را به عنوان پیشوا بر امتم نصب کنم تا بعد از من به واسطه او هدایت شوندو ان روزی است که خداوند در ان دین را کامل و نعمت را بر امت من تمام کرد…..
بعد از پیامبر نیز امام علی علیه السلام این روز را به عنوان عید قرار دادند و همچنین تمام ائمه معصومین این روز را عید و به تمام مسلمین دستور دادند که این روز را عید بگیرند.
منبع : کتاب گزیده الغدیر