از اولین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید، زیرا شبی است که فرشتگان آن را، لَیْلَةُ الرَّغائِب مینامند.
این نام گذاری، بدان سبب است که وقتی یک سوم از شب گذشت، هیچ فرشتهای در آسمانها و زمین نمیماند، مگر اینکه در کعبه و اطراف آن جمع میشوند. آن گاه خداوند می فرماید: ای فرشتگانم! هر چه میخواهید از من درخواست کنید. فرشتگان عرض میکنند: حاجت ما این است که از روزه داران رجب درگذری. خداوند میفرماید: اینکار را انجام دادم.
سپس ادامه دادند:
روز پنجشنبه پیش از لیلة الرغائب را روزه میگیری و چون شب جمعه (لیلة الرغائب) فرا رسید، بین نماز مغرب و عشا دوازده رکعت نماز به جا میآوری ؛ هر دو رکعت به یک سلام و در هر رکعتی سوره فاتحه یک بار، «إِنّا أَنْزَلْناهُ فی لَیْلَةِ الْقَدْرِ» سه بار و «قُل هُوَ اللّهُ اَحَد» را دوازده بار میخوانی و هنگامی که نماز تمام شد، هفتاد بار بگو:
اَللّهُمَّ صَلّ عَلی مُحَمَّدٍ النَّبی الاُمِّی وَ علی آله. سپس سجده میکنی و در سجده هفتاد بار میگویی: سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ، سپس سر خود را بلند میکنی و میگویی: «رَبَّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَ تَجاوَزَ عَمّا تَعْلَمُ اِنَّکَ اَنْتَ الْعَلِی الْاَعْظَمُ آنگاه بار دیگر به سجده میروی و در سجده همان چیزی را میگویی که در سجده اول گفتی. سپس از خداوند، حاجت خود را بخواه که انشاءاللّه برآورده خواهد شد. سپس رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهفرمود: سوگند به کسی که جانم در دست اوست، هیچ بندهای این نماز را به جا نمیآورد، مگر آنکه خداوند گناهان او را میبخشد، گرچه گناهان او به عدد شنهای کره زمین و به وزن کوهها و به عدد برگهای درختان باشد!
در شب اول قبر خداوند ثواب آن را به بهترین صورت، با روی گشاده و خندان و زبان فصیح برای او میفرستد که میگوید: ای محبوب من! مژده بده، از هر سختی نجات پیدا کردی… تو هرگز خیری را از جانب مولایت از دست نخواهی داد.2
سالهاست، برای همه دعا کرده ایم و برای او جز «عجل فرجک» نخوانده ایم.
امشب،
میان آرزوهای شب آرزوها، برای منجی، یک آرزو کنیم!
پی نوشت:
1 . آیتاللّه میرزا جواد ملکى تبریزى، المراقبات، ص 111.
2 . همان، ص 112.
بدون دیدگاه