در اين مكان حضور شيطان حتمي است
اسلام براي سالم سازي جامعه و تعالي و رشد انسان ها ، توجه و اهتمام ويژه اي به موضوع محرم و نامحرم نشان داده است. رسول اكرم طبق ايات قرآن و بر اساس فطرت انساني، آن را طرح ريزي كرده و بر زنان مسلمان ضروري دانست كه در برابر مردان بيگانه خود را بپوشانند.
* عاقبت روابط نامشروع در كلام رسول خدا صلي الله عليه واله وسلم
اسلام براي سالم سازي جامعه و تعالي و رشد انسان ها ، توجه و اهتمام ويژه اي به موضوع محرم و نامحرم نشان داده است. رسول اكرم طبق ايات قرآن و بر اساس فطرت انساني، آن را طرح ريزي كرده و بر زنان مسلمان ضروري دانست كه در برابر مردان بيگانه خود را بپوشانند. حريم امن براي هر بانوي خداشناس و حقيقت طلب مي تواند او را در رسيدن به اهداف والاي انساني و كمال مطلوب به نحو شايسته اي ياري كند .
متأسفانه كم نيست منظره هايي كه امروزه در كوچه و خيابان و پارك هاي شهر شاهد هستيم كه دختران و پسران جوان بدون توجه به مسائل ديني واجتماعي بدون هيچ حريم و محدوده و مرزي در كنار هم قرار گرفته و خود را مقيد به هيچ اصولي نمي كنند .
* مكاني كه حضور شيطان حتمي است !
حضرت محمد صلي الله عليه واله وسلم فرمود: از خلوت كردن با زنان بپرهيزيد، قسم به آن خدايي كه جانم در دست اوست مردي با زني خلوت نمي كند. مگر اينكه شيطان (براي وسوسه و به گناه انداختن آن دو) وارد مي شود. اگر خوكي آلوده به كثافت و لجن باشد و به انسان برخورد كند بهتر است از آنكه شانه زن بيگانه اي با مرد نامحرم برخورد كند .
پيامبر اكرم (صل الله عليه و آله و سلم) فرمود :شيطان به حضرت موسي (ع) گفت: اي موسي! با زني كه به تو محرم و يا حلال نيست خلوت مكن (تنها مباش) ، به خاطر آنكه هيچ مردي با زن نامحرمي خلوت نمي كند، مگر اين كه من همراه آن دو هستم. (و خودم شخصا آن دو را براي گناه و رابطه نامشروع تحريك و وسوسه مي كنم.)1
* نگاه زيرچشمي به نامحرم ، از حيله هاي شيطان است !
حضرت علي عليه السلام درباره سخن گفتن با زن نامحرم فرمود:« عباد الله! اعلموا… محادثة النّساء تدعوا الي البلاء و بزبغ القلوب. و الرّمق لهنّ يخطف نور ابصار القلوب و لمح العبون مصائد الشّيطان ؛ اي بندگان خدا! بدانيد كه… گفتگو و اختلاط مردان با زنان نامحرم سبب نزول بلا و بدبختي خواهد شد، و دل ها را منحرف مي سازد، و پيوسته به زنان چشم دوختن نور چشم دل را خاموش مي گرداند، و همچنين با گوشه چشم به نامحرم نگاه كردن از حيله و دام هاي شيطان است. 2(منظور از با گوشه چشم آن است كه شيطان ملعون گاهي انسان را وسوسه مي كند و مي گويد: يك لحظه به اين زن بنگر و فوري چشمت را برگردان! كه همين كار باعث نگاه هاي بعدي و مقدمه گناهان بزرگ خواهد شد.)
* هويت زنانه خود را حفظ كنيد !
متأسفانه گاه ديده مي شود كه زنان مسلمان از هويت واقعي خود غافل مانده اند. امروزه در كشور اسلامي به نظر برخي افراد بيمار دل و سست ايمان، جداسازي زن و مرد نامحرم در محيط-هاي عمومي، كه يك اصل قرآني و دستور صريح پيامبر است، نه تنها مورد ترديد قرار گرفته است و نه تنها يك ارزش به حساب نمي آيد، بلكه امري ناپسند و مذموم تلّقي مي گردد.
بانوي مسلماني كه از منظر حضرت رسول بهترين ارزش او فاصله گرفتن از منظر مردان نامحرم است.3 بدون توجه به جايگاه والاي خود، در معرض ديد نامحرمان قرار گرفته است. و شأن و جايگاه والايي كه رسول خدا براي بانوان مسلمان قائل بود، متزلزل شده است و اگر غفلت مقداري بيشتر شود، موضوع «حجاب» رفته، رفته مورد تمسخر قرار خواهد گرفت و ايات قرآن به فراموشي سپرده خواهد شد!
* جداسازي زنان و مردان
جدايي زن و مرد نامحرم، يكي از دستورهاي صريح قرآن و رسول خدا است كه در سلامت جامعة تأثير فراوان دارد. بدون ترديد حفظ «عفت عمومي» براي پايداري هر جامعه اي ضرورتي انكار ناپذير است و يكي از راههاي جلوگيري از نفوذ شيطان و وسوسه هاي آن، ايجاد حريم ميان زن و مرد و رعايت پوشش لازم است تا از نگاه هاي هوس آلود و تماس هاي غير شرعي جلوگيري شود.
تقويت ايمان، آرامش روحي و رواني، سلامت جسمي،4 استحكام بنيان خانواده، عزت و سربلندي، امنيت بانوان از دست سوداگران شهوت و دوري از افكار ناسالم، برخي از بركات اين دستور قرآن و رسول خدا است. آن حضرت در اين زمينه فرمود: «باعدوا بين انفاس النّساء و انفاس الرّجال ؛ در [مجامع عمومي] ميان زنان و مردان نامحرم فاصله ايجاد كنيد».5
* مظاهر اختلاط
از مظاهر رايج اختلاط زن و مرد، گفت و گوي غير ضروري، شوخي كردن و دست دادن با نامحرم است كه مقدمة برخي از گناهان ديگر است.
رسول خدا فرمود: «من صافح امرأة حراماًٌ جاء يوم القيامة مغلولا ثمّ يؤمر به الي النّار و من فاكه امرأة لا يملكها حبسه الله بكلّ كلمة كلّمها في الدّنيا الف عام؛ هر كس با يك زن نامحرم دست بدهد، روز قيامت در غل و زنجير به محشر وارد مي شود و خداوند دستور مي دهد كه او را به آتش جهنم بيفكنند، و هر كس با يك زن نامحرم شوخي كند (و با سخنان خنده دار و شهوت آميز با او گفت و گوي نمايد)، در مقابل هر كلمة حرامي كه به او گفته است، هزار سال حبس خواهد شد.»6
رسول خدا صلي الله عليه وآله خطر تماس با نامحرم را ضمن مثالي چنين گوشزد مي فرمايد: «اگر سر يك مرد مسلمان را با سوزن سوراخ كنند، بهتر از اين است كه وي بدن يك زن نامحرم را لمس كند.»7 ؛ زيرا اين عذاب زودگذر دنيوي را در پي دارد؛ امّا آن علاوه بر مفاسد بي شمار دنيوي، عذاب جاودانة آخرت را به دنبال خواهد داشت.از اين رو، خداوند خطاب به بانوان مسلمان ميفرمايد:« فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَيَطْمَعَ الّذي في قَلْبِهِ مَرَضٌ وَ قُلْنَ قَوْلاً مَعْرُوفًا … 8؛ [ با نامحرمان ] با ناز و كرشمه و هوس انگيز سخن نگوييد كه بيماردلان در شما طمع كنند، و سخن شايسته بگوييد».
* لذت هاي جنسي تنها در محدوده خانواده
از منظر قرآن تمام لذت هاي جنسي ميان زن و مرد بايد به محيط خانوادگي محدود شود و در قالب ازدواج صورت پذيرد؛ زيرا اگر كاميابي هاي جنسي در محيط خانواده و به وسيله همسران مشروع به دست ايد، چهار دستاورد بزرگ و سرنوشت ساز رواني، اجتماعي، اقتصادي و خانوادگي براي جامعه و افراد آن دارد. از جنبة رواني، به بهداشت رواني اجتماع كمك مي كند و از جنبه خانوادگي، سبب تحكيم روابط خانوادگي و برقراري صميميت كامل بين زوجين مي گردد و از جنبه هاي اجتماعي، موجب حفظ و استيفاي نيروي كار و فعال تر شدن افراد در زمينه اقتصادي مي-گردد. و نيز باعث ميشود كه ارزش و مقام زن بالا رود و جايگاه با عظمتي در جامعه كسب كند.9
* حديثي پيرامون ارتباط با نامحرمان
حضرت علي (عليه السلام) : « اختلاط و گفتگو مردان با زنان نامحرم سبب نزول بلا و بدبختي خواهد شد و دلها را منحرف ميسازد .» 10
پيامبر اكرم (صل الله عليه و آله و سلم) فرمودند : هر خانمي كه خود را معطر و خوشبو كند (عطر بزند) و سپس از خانه خارج شود، همواره مورد لعنت خدا و ملائكه خواهد گرفت، تا وقتي كه به خانه برگردد، هرچند برگشتش به خانه طول بكشد.11
* زهرا اجلال
پي نوشت ها:
1- بهشت جوانان، ص 468.
2- بهشت جوانان، ص 472. بحارالانوار ج 74 ص 291 و مانند آن بخارج 75 ص 232.
3- وسائل الشيعه، ج20، ص 67؛ كشف الغمه، ج1، ص 466.
4- پزشكان محقق، برخي از آثار زيانبار جسمي در اختلاط زن و مرد نامحرم را اينگونه بيان مي كنند: دشواري تنفس، درد اطراف قلب، تپش و اضطراب قلب، ضعف و خستگي عمومي، سردرد، بي قراري، بي خوابي، كم اشتهايي، خستگي فكري و دماغي.( كيهان،14/4/84)
5- مواهب الجليل، ج2، ص 578؛ كشف الخفاء ج1، ص 279.
6 وسائل الشيعه، ج 20، ص 198.
7- كنزالعمال، ج 5، ص 328.
8- سوره احزاب /، 32.
9- مسئله حجاب، ص 68.
10- وسائل الشيعه، ج 7، ص 76.
11- همان، ج 20، ص 194.
بدون دیدگاه