دلایل دعا برای امام زمان (عج) (21) : گوشه نشینی
نمی دانم آیا پیش آمده است که حق خودتان را در دست دیگری ببینید امّا نتوانید آن را به دلایلی پس بگیرید؟ اگر برایتان اتفاق افتاده باشد، می دانید چقدر خون خودتان را می خورید وقتی می بینید که به خاطر حقی که ظالمانه ازتان گرفته شده است، به سختی افتاده اید و دیگری در جایگاه شماست. مثلاً همین کنکور. وقتی در آن تقلب می شود، می بینید که شمایی که استحقاق نشستن پشت بهترین کرسی های دانشگاهی را داشته اید باید به خاطر ستم برخی ها، بنشینید در دانشگاه بی نام و نشانی که کیفیت مطلوبی ندارد.
اگر حق تان را گاه و بیگاه دست دیگری می بینید، به یاد مردمی هم بیفتید که از خانه و زندگی خودشان آواره شده اند و هر روز، بمبی یا تانکی یا سرباز خدا نشناسی، آنها را از کاشانه ی خود بیرون می کنند.
اگر یاد آنها کردید، بدانید بهترین مرد عالم، هر روز، حقش را در دست دیگران می بیند ولی برای در امان ماندن جانش، از صحرایی به صحرای دیگر و از محلی به محل دیگر، می گریزد و آشیانه ی امنی ندارد.
زراره، از ياران امام صادق (علیه السلام)، روایت مي كند: شنيدم حضرت صادق (ع) فرمود: «براي آن جوان پيش از قيامش غيبتي خواهد بود.» گفتم: چرا؟ فرمود: «ميترسد» – و به شکمش اشاره کرد – سپس فرمود: «اي زراره! و اوست منتظر و او است که در ولادتش شک ميکنند. پس بعضي ميگويند: پدرش بدون بازمانده از دنيا رفت. و بعضي از آنها ميگويند: در حالي که در شکم مادر بود پدرش فوت کرد، و بعضي ميگويند: دو سال پيش از فوت پدرش متولد شد، مگر اينکه خداوند – عزّوجلّ – دوست دارد که شيعه را امتحان کند، پس در آن هنگام است که تشکيک و توهّم اهل باطل آغاز ميشود.» (1)
امام عصر (عجل الله تعالی فرجه) اگر مدت زمان زیادی، جایی بمانند، شناسایی می شوند. چرا که دشمنان بسیاری دارند از جن و انس. امام صادق (ع) فرمودند: «به ناچار صاحب اين امر را غيبتي خواهد بود، در هنگام غيبت ناچار از عزلت و گوشهگيري است…» (2)
یکی از دوستان امام عصر (ارواحنا له الفداء)، که به دنبال دیدار ایشان بودند، ایشان را در چادری در یک بیابان دور افتاده ملاقات کردند و مدتی را با آن حضرت به سر بردند. اسم او «علی بن مهزیار» بود. وقتی از امام درباره ی دشواری های مکان زندگی اش پرسید، به او پاسخ دادند: «پدرم – صلوات اللَّه عليه – از من پيمان گرفته که جز در سرزمينهاي پنهان و دور منزل نگيرم، تا مخفي بمانم و جايگاهم از نيرنگهاي اهل ضلالت و سرکشان امتهاي تازه به دوران رسيده مصون باشد…» (3)
بیایید قولی به هم بدهیم. هرگاه در خانه ی امنتان پا بر روی پا انداختید و زیر سایه ی سقف، با خیال راحت خنکای کولر را بر گونه های خود حس کردید، زیر لب زمزمه کنید: «این بقیة الله…» و به یاد بیاورید: «لیت شعری أینَ استَقرَّت یک النَّوی، بَل أی ارضِ تُقِلَّکَ او ثری، ابرضوی او غیرها ام ذی طُوی…» (4)
(ای کاش می دانستم که کجا اقامت داری، بلکه در کدام سرزمین یا منطقه اقامت گزیده ای، آیا در کوه رضوی هستی یا غیر آن یا در ذی طوی…)
دعای این هفته:
دعای فرج که عبارت آغازینش این است: الهی عظم البَلاء و برح الخفا… (5)
پی نوشت:
1. كليني، كافي، ج 1، ص 337؛ به نقل از موسوي اصفهاني، محمد تقي، مكيال المكارم، ج 1، ص 155
2. بحارالانوار، ج 52، ص 157؛ به نقل از همان، ص 162
3. کمال الدین و اتمام النعمه، ج 2، ص 447؛ به نقل از همان.
4. قمی، عباس، مفاتیح الجنان، ذیل دعای ندبه
5. بحارالانوار، ج 91، ص 191؛ به نقل از عرض نیاز به درگاه بی نیاز، موعود عصر، 1388، صص 12- 13
پ.میعاد