Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-useronline domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/lk84vgdi/domains/hadiskadeh.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-wp-security-and-firewall domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/lk84vgdi/domains/hadiskadeh.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
سريه عبيدة بن حارث - سال دوم هجرى قمرى / 1 ربیع الاول - حدیث کده : اثبات حقانیت مکتب اهل البیت علیه السلام

سريه عبيدة بن حارث – سال دوم هجرى قمرى / 1 ربیع الاول

سريه عبيدة بن حارث – سال دوم هجرى قمرى / 1 ربیع الاول

پيامبر اكرم صلی الله علیه و آله براى تعقيب كاروان ‏هاى قريش و حركت ‏هاى ايذايى بر ضد مشركانى كه براى جان و مال مسلمانان مكه و پيروان دين اسلام، احترامى قائل نبوده و آنان را از خانه و كاشانه خويش دور ساختند و دارايى هايشان را به تاراج بردند، اقدام به رزمايش ‏هاى نظامى و قدرتى نمود.

آن حضرت، به قصد يكى از كاروان ‏هاى قريش كه ميان شام و مكه، بازرگانى مى ‏كرد، پسر عمويش عبيدة بن حارث بن عبدالمطلب را در رأس شصت و يا هشتاد رزمنده مسلمان كه همگى از گروه مهاجران بودند، اعزام كرد.

عبيدة بن حارث به سوى ساحل “درياى سرخ”، كه محل عبور كاروان ‏هاى شام به مكه و بالعكس بود، روان شد و در “رابغ”، كه در ده ميلى “جُحفه” قرار دارد، به كاروان قريش رسيد. سرپرست كاروان، “ابوسفيان بن حرب” و به روايتى “عكرمة بن ابى جهل” و به روايت ديگر “مكرز بن حفص” بود. تعداد كاروانيان به دويست نفر بالغ مى ‏شد.

از ميان مسلمانان، “سعد بن ابى وقاص”، تيرى به سوى كاروان قريش رها كرد. روايت شد كه وى داراى تيردانى بود كه بيست پيكان تير در آن، جا مى ‏شد و هر گاه، هر يك از آن ‏ها را به مقصدى رها مى ‏كرد، به هدف اصابت مى ‏كرد و هيچ گاه تيرش به هدر نمى ‏رفت. وى نخستين مسلمانى بود كه در راه اسلام تيرى رها كرد.

اما به غير از اين مورد، ميان دو طرف، درگيرى و نزاعى به وقوع نپيوست و هر كدام به شهرهاى خويش برگشتند. گرچه در اين سريه، جنگى ميان دو طرف روى نداد، وليكن دليرى و جسارت رزمندگان اسلام در تعقيب مشركان قريش، در آن سرزمين دور دست، آثار خويش را بر جاى گذاشت و مشركان مكه را با پديده تازه‏اى به نام نظام و حكومت اسلامى روبرو گردانيد و رعب و وحشتى در ميان آنان برانگيخت. در تاريخ اين سريه، اتفاقى ميان تاريخ نگاران نيست.

واقدى، آن را در ماه شوال، هشتمين ماه هجرت پيامبر صلی الله علیه و آله به مدينه منوره(1) و مؤلف كتاب “الاستيعاب”، آن را در ماه ربيع ‏الاول سال دوم هجرى و نخستين سريه اسلامى دانسته‏اند.(2) در كتاب المحبر گفته شد كه اين سريه، در نخستين روز ربيع‏ الاول واقع گرديد.(3)

پی نوشت

(1). المغازى ،ج 1، ص 10.
(2). الاستيعاب، ج 3، ص 1020.
(3). المحبر، ص 116.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

تقويم شيعه
تقویم شیعه /وفات حضرت ابوطالب(علیه السلام) 26 رجب

تقویم شیعه /وفات حضرت ابوطالب(علیه السلام)  26 رجب سد بطحاء حضرت ابو طالب سه سال قبل ازهجرت و درسال 10 بعثت از دنیا رفت. نام مبارک آن حضرت عمران است و پدرشان جناب عبد المطلب و مادرشان فاطمه بنت عمرو بن عائذ است. ابو طالب با عبد الله پدر پیامبر(صلی …

تقويم شيعه
شب های قدر چه اعمال و وظایفی دارد ؟

شب های قدر اعمال و و ظایفی دارد که در اینجا به اعمال مشترکه در این شب ها اشاره می کنیم تا کسانی که طالب خوش بختی و سعادت هستند، به انجام آنها بپردازند: 1. غسل شست و شویى كن و آنگه به خرابات خرام تا نگردد ز تو این …

تقويم شيعه
شب قدر مختص زمان پیامبر است؟

شب قدر مخصوص زمان پیامبر اكرم (صلى الله علیه و آله و سلم ) نیست برخى از برادران اهل سنت(1) گمان كرده اند كه شب قدر در زمان حیات رسول اكرم (صلى الله علیه و آله) بوده و پس از آن نیست . این قول ، ضعیف است ، زیرا …