علت های بد حجابي و جلوه گري در ميان برخي بانوان
بسیاری از زنانی که در کوچه و خیابان با وضع زننده و لباس نامناسب ظاهر میشوند یا در بین اقوام و مهمانیها رعایت محرم و نامحرمی را نمیکنند در اثر نداشتن آگاهی است که اگر اقعاً اطلاع پیدا کنند رعایت میکنند.
2- تقليد هاي كوركورانه
قرآن دربارة تقلید کورکورانة مردم میفرماید: بعد از آنکه فرعون در رود نیل غرق شده و بنیاسرائیل از ظلم او نجات یافتند هنگام بازگشت به قومی بتپرست برخورد کردند. دراین هنگام به حضرت موسی(ع) گفتند: ای موسی، همان طوری که اینها معبود و بتی دارند برای ما هم مانند آنها معبودان و بتهایی قرار بده!
3- اظهار وجود
عدهای بخاطر عقدههای روانی و کمبودهای روحی است که دروجودشان احساس میکنند. با گمان واهی خود موی سر خودرا بیرون میریزند و با اداء و اطوار و آرایش در خیابان و انظار عمومی ظاهر میشوند تا این کمبودهای روانی را جبران کنند. آیا عاقلانه است دختر و زنی که میتواند مانند انبیا با تربیت فرزندان صالح، جامعه را اصلاح نماید به صورت عروسک متحرک در کوچه وخیابان خود را تحقیر و بیارزش نماید!
4- دوستان ناباب
علت بدحجابی بعضی از اشخاص به خاطر داشتن دوستان ناباب میباشد. اتز اول دختر و زن خوبی بوده، ولی در اثر بیاطلاعی و عدم ایمان قوی تحت تاثیر دوست بدحجابش قرار میگیرد. در حالی که دختران مسلمان باید بدانند انسان نباید به هیچ دوست و انسانی اطمینان کامل داشته باشد. در صورتی که دوست انسان گناه میکند که بدحجابی یکی از آن گناهان بزرگ است. اگر میتواند به او تذکر دهد و اصلاحش گرداند و اگجر نمیتواند به حال خودش رهایش کند. لذا
حضرت علی(ع) فرموده:
«لاتثق بالصدیق قبل الخیره».
پیش از آزمایش و شناخت، به دوستت اعتماد مکن.
نیز فرموده است:
«من ابک نهاک».
دوست تو کسی است که تو را از گناهان و خطاها باز دارد.
«اخوک فی الله م هداک الی الرشاد و نهاک عن الفساد و اعانک علی اصلاح المعاد».
برادر دینی و دوست تو کسی است که تو را به راه راست هدایت نماید و تو را از گناه و فساد دور کند و در انجام امور آخرت و اصلاح آن تو را یاری نماید.
بنابراین والدین محترم مراقب فرزندان عزیز خود باشند که با چه کسانی دوست میشوند و همچنین خود با هر کس دوست نشوید و در هر جشن و مهمانی شرکت نکنید.
حضرت علی(ع) فرمود:
«لا یامن مجالس الاشرار غوائل البلاء»:
انسان در مجالس ناپاکان و گناهکاران از سختیها و بلاهایی که دراثر گناه فرود میآید در امان نیست.
5- تهاجم فرهنگي
تهاجم فرهنگی بیگانه و خودباختگی علت دیگری برای ترويج بدحجابی و بیبندوباری در جامعه است که از سوی جراید، رادیوها، ماهواره، نوار و فیلمهای مبتذل از طرف کشورهای بیگانه و دشمنان اسلام ماننند سیل به طرف کشورهای اسلامی در حرکت است و بعضی از زنان و جوانان تحت تاثیر قرار میگیرند؛ به گونهای که با دیدن یکی از این برنامهعهای فاسد آثارش در شکل و قیافه آنها مشاهده میشود.
6- فرهنگ باقيمانده از طاغوت
بعضی از این بدحجابها باقیماندة رژیم طاغوت میباشد آنهایی که در هتلها و کابارهها، برنامه رقص و آواز و مفاسد دیگر داشتند و یا دراین گونه برنامه شرکت میکردند بطوری که گاهی از اوقات تا نزدیک صبح به لهو و لعب و میگساری مشغول بودند که الحمدالله با عنایت ایزد منان و برکت انقلاب اسلامی آن مفاسد و بیبندوباریها برچیده شد. اگرچه در گوشه و کنار افرادی هستند که در حسرت آن روزها به سر میبرند و با حرفها و اعمالشان آرزوی برگشتنم آن زمان را میکنند، امیدواریم که هدایت شوند همانطوری که بسیاری از آنها توبه کردند و انسهای شریف و خدمتگزار اسلام گردیدند.
7- نفاق عده اي كه به دستورات اسلام باور ندارند
بعضی دیگر به خاطر مفسد فیالارض بودن پدر، یا برادر و… دلخوشی از انقلاب اسلامی ندارند و هر جا که مینشینند از نظام اسلامی بدگویی میکنند. این گروه و بعضی دیگر اگر از مردم حزبالله و شهیدپرور که اکثریت مردم را تشکیل میدهند نترسند این روسری کذایی را هم، سر نمیکنند. اگرچه در بین این مفسدین فیالارض بسیاری از خانواده و اقوامشان هستند که هیچ چیز بیشتر دوست دارند و نمیآیند دین و آخرتشان را به خاطر یک فرد خطاکار از دست بدهند.
8- عدم اطلاع آقايان از بعضي ارزشها مثل حجاب
منشا دیگر بدحجابی زنان، عدم اطلاع و آگاهی مردان اعم از پدر و شوهر و برادر و.. از دین میباشد به عبارت دیگر بدحجابی زن نشانه نداشتن تعصب دینی و غیرت مرد است. مگر میشود مردی غیرت داشته باشد و زن و دختر و خواهرش بدحجاب بیرون بیایند؟
9- دوري نكردن از حرام و ضعف ايمان
خوردن لقمه حرام یکی از علتهای مهم بدحجابی است. کسی که درآمد و کسب زندگیش را با ربا، رشوه، گرانفروشیة کمفروشی، غش در معامله، کمکاری در اداره و محل کار و مصرف بیجا از بیتالمال… مخلوط میکند و آم را به خود زن و فرزندش میدهد در نتیجه غذای حرام و گناهان سبب میشود که دختر و همسر چنین شخصی عروسک متحرک کوچه و بازار شود و پسر او نیز خود را به شکل دختران و غربیها درآورد وخود هم عکسالعملی نشان ندهد.
در روز عاشورا امام حسین(ع) خطاب به مردم فرمود:
«…غیر مستمع لقولی قد انخزل عطیاتکم منالحرام و ملئت بطونکم من الحرام فطبع الله علی قلوبکم».
شما که گوش به سخنان من نمیدهید وحرف من در دل شما اثر نمیکند، علتش آن هدایای است که از راه حرام به دست شما رسیده و شکمهای شما ار حزام پر شده و به همین خاطر خداوند بزرگ در دلهایتان مهر زده(و سیاه گردانیده است).
آری اگر شکم از راه حرام پر شد حرف سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) هم در او اثر نمیکند و این سخن آن حضرت(ع) هشداری هم به بعضی از افرادی که در جامعه مسئولیت و یا موقعیتی دارند میباشد و آن این است که مواظب باشند در هر مهمانی شرکت نکنند و هر هدیهای را قبول نکنند. چون بعضیها برای تملق و حل مشکلاتشان و رسیدن به پست و مقام، این غذاهای چرب و نرم را در جلوی مهمان قرار میدهند. و بدانید که اگر شما موقعیتی نداشتی زا بسیاری این مهمانیها و افطاریها و هدایا خبری نبود. اینها در باطن رشوه است اگر چه اسمش مهمانی و افطاری و هدیه برای ارضا خدا باشد، و حتی مناسب است از هدایایی که در مراسم تودیع بعضی از مسئولین میدهند اجتناب شود و آن مسئول هم بیمهابا خود را به آب و آتش نزند و این چنین دنیا و آخرت خود را خراب نسازد که سیره حضرت علی(ع) این گونه نبوده است. اگر چه ما نمیتوانیم مثل آن بزرگوار سلامالله علبه باشیم ولی میتوانیم کمی شبیه آن حضرت(ع) عمل نماییم.
10- تجملات و تشريفات
توجه به تجملات و تشریفات که منجر به دیر ازدواج کردن دختران میشود نیز علت دیگری برای بدحجابی است. دختری که با لباس نامناسب و ادا واطوار، خود را در معرض دید عموم مخصوصاً جوانان قرار میدهد در حقیقت به صورت کنایه و غیرمستقیم میگوید: من احتیاج به ازدواج دارم و ظاهرم نشان دهنده همین موضوع میباشد. ولی باید گفت: دخترجوان، پاکدامنی و حجاب و تقوایت را حفظ کن تا جوانی که مرد زندگی است رغبت کند به خواستگاریت بیاید و با شما ازدواج نماید. زیرا اکثر جوانان در هنگام ازدواج به دنبال دختر عفیف و مؤمن هستند نه دختری که تمام جوانان هرزه او را میشناسند.
بعلاوه از تجملات و تشریفات زاید عقد و عروسی بکاهید تا مسئله ازدواج این قدر مشکل نشود.
11- حرص و طمع دنيا و فراموشي معنويت
حرص و طمع علت دیگر بدحجابیها است. کسی که از صبح زود تا پایان شب فقط به فکر ثروتاندوزی و تجملات زندگی است، و تمام تلاش خویش را صرف آن کرده تا بهترین منزل و زیباترین ماشین و جدیدترین وسایل منزل را داشته باشد. بطوری که گاهی تا چند روز فرصت دیدن بچههایش و سخن گفتن با آنها را ندارد. و زندگی را فقط در رسیدگی به خوراک و پوشاک فرزندانش میداند. چنین اشخاصی دیگر شیطان به آنها اجازه نمیدهد به فکر دین و اخلاق و آخرت خود و خانوادشان باشد. برهمین اساس بسیاری از کسانی که از زندگی مرفهی برخوردار هستند از نظر اخلاقی و مذهبی و حجاب زن و دخترشان مشکل دارند. در حالی که اسلام ضمن تاکید روی کار و کوشش از جهت کم و کیف و اخلاص، روی رسیدگی به خانواده و تنربیت فرزندان صالح و با ایمان بسیار سفارش نموده است.
12- مسامحه و بي توجهي بعضي مسئولان
مسامحه و بیتوجهی بعضی از مسئولان با عاملین به منکر و نیز عمل نکردن اکثر مردم به امر به معروف و نهی ازمنکر یکی دیگر از عوامل شیوع بدحجابی و سایر منکرات در سطح جامعه میباشد.
انسان خطاکار را نخست باید با اخلاق اسلامی و راههای صحیح و شرعی نصیحت نمود ولی این طور نیست که همه مردم با موعظه از گناه کردن دوری کنند.اگر چنین بود حضرت محمد(ص) و حضرت علی(ع) که مظهر رحمت و عطوفت بودند به دستور حضرت حقتعالی در بعضی مواقع با شدت با گناهکاران برخورد نمیکردند و احکامی مانند حدود و قصاص و دیه و تعزیر را قرار نمیدادند. زیرا در جامعه افرادی هستند که به عناوین مختلف سخن حق و عقل و منطق را قبول نمیکنند و اگر قانون و ترس از اجرای آن نباشد به هیچ چیزی پایبند نخواهند بود و همه مقدسات و قوانین دین و کشور را به استهزا میگیرند. برهمین اساس مسئولین برای صیانت از دین و حفظ ارزشهای الهی و برقراری نظم و امنیت و ضایه نشدن حقوق مردم با چنین افرادی باید برخورد نمایند.
13- عدم ارتباط سازنده با خداوند
نداشتن ایمان درست و نبودن ارتباط واقعی به وسیله نماز و قرآن و دعا با خداوند سبحان، علت تمام گناهان از جمله بدحجابیها است. اگر کسی نمازی خواند که او را به یاد خداوند بزرگ و مرگ و صحنههای هولناک عالم قبر و روز قیامت انداخت دیگر گناه نمیکند. دیگر به اعضای بدنش که امانتهای حضرت حق تعالی اسیت خیانت نمیکند، دیگر خود را ملعبه و بازیچه از خدابیخبران و اراذل قرار نمیدهد. چون خود را در محضر پرودگار عالم میبیند و نمیآید برای هوی و هوس اسیر دام شیطان در این چند سال جوانی بشود و آخرت خود را که جای همیشگی است از دست بدهد هیچ انسان عاقلی چنین کاری نمیکند.
14ـ كسب موقعیت
انسان موقعیتطلب است و همواره میخواهد در میان مردم از جایگاهی درخور توجه برخوردار باشد.
چنین جایگاهی به دو صورت حقیقی و كاذب محقق میشود. موقعیت حقیقی در اثر تحصیل علم و فضایل اخلاقی به دست میآید ، اما برخی زنان كه فاقد این ارزشها هستند با نمایش زیباییها و جاذبههای طبیعی و ساختگی زنانه خود سعی در جلب توجه دیگران میكنند تا به كمبودهای باطنی خود پاسخ دهند. غافل از آنكه هرگز كسی نمایش زیباییهای زنانه را دلیل بر شخصیت و جایگاه ارزشی او نمیگیرد. بیحجابی، زن را صاحب فضیلت نمیكند بلكه از او عروسكی میسازد كه با رشد و تعالی فاصلهها دارد ضمن اینكه موقعیتهای حاصل از تحركات جنسی تنها نزد بیماردلانی به وجود میآید كه خود كمترین ارزشی ندارند.
زن اگر محروم از فضایل و ارزشهای انسانی باشد اگر سراسر وجود خود را به طلا و زینتها و لباسهای فاخر تزیین كند ذرهای بر ارزش حقیقی او افزوده نخواهد شد چه اینكه هزار من تزیین و زیبایی به یك جو تقوا نمیارزد.
تحصیل موقعیت جز از راه به دست آوردن زیباییهای باطنی و فضایل انسانی و كمك پروردگار عالم میسر نیست.
15ـ ضعف ایمان
بیحجابی فقر فرهنگ دینی است. فرامین الهی و ازجمله حجاب اسلامی از سوی خدای تعالی به بشر ابلاغ شده است و عمل به آنها جز در پرتوی ایمان به پروردگار عالم كه ریشه اصلی عمل است میسر نخواهد بود. بنابراین كسانی كه از اعتقاد به خداوند در شك و تردید به سر میبرند و قلب آنها از ایمان به خداوند و محاسبه روز جزا به مقام اطمینان نرسیده است در عمل به دستورات الهی تسامح میورزند و تا زمانی كه این مشكل اعتقادی برطرف نشود بهبودی حاصل نمیشود. چرا كه ایمان به خدا مادر ارزشها است.
16ـ دگرآزاری
ریشه خودنمایی و بدحجابی بسیاری از زنان،عقده دگرآزاری است. برانگیختن تمایلات دیگری همراه با محروم كردن او یك بیماری دگرآزاری است. نظیر اینكه شخصی غذایی را به انسان گرسنهای ارایه دهد و تمایل او را به آن غذا برانگیزد و از آن محرومش كند. دگرآزاری جنسی نیز به این است كه زنی خود را بیاراید و در معرض دید دیگران قرار دهد تا تمایلات او برانگیخته شود و بدون پاسخ بماند. اگرچه این حركت، مردان جامعه را عقدهمند میكند اما زنان بیمار از حركت خود لذت میبرند. باید به چنین زنانی گفت آزار دادن مردان جز اینكه گناهی بر گناه خودنمایی آنها میافزاید اثر دیگری ندارد، ضمن اینكه آزار دیگران با هیچ منطق و وجدانی سازگار نیست. چه اینكه تبدیل مردان و جوانان سالم جامعه به انسانهای عقدهای كه با شرافت یك زن سازگاری ندارد.
تقلید از غرب یكی از مشكلات دیرینه تعدادی از زنان مسلمان بوده است كه بدون كمترین تفكر و تحلیلی از زندگی زن غربی به او اظهار تمایل كردهاند.
17ـ غربزدگی
تقلید از غرب یكی از مشكلات دیرینه تعدادی از زنان مسلمان بوده است كه بدون كمترین تفكر و تحلیلی از زندگی زن غربی به او اظهار تمایل كردهاند. خمیرمایه اصلی این تقلید را جهل و هوس تشكیل میدهد. ترسیم گوشهای از آنچه بر زن غربی میگذرد، میتواند پرده تاریك جهل فریبخوردگان جوامع غربی را پاره كند تا به خود آیند.
غرب بعد از رنسانس و انقلاب صنعتی خود زندگی زن را به طور كلی متحول كرد و بیرحمانه او را از ارزشهای خود تهی گردانید و اسرار و زیباییهای او را در معرض نمایش همگان قرار داد. غرب در برابر گرفتن حجاب زن چیزی به او نداده است بلكه به دنبال آن ارزشهای دیگر او را ربوده است به گونهای كه زن غربی فقیرترین زن عالم است و این به خاطر سادگی و فریبخوردگی تاریخی عهد رنسانس است. اگر زن غربی همانند زن ایرانی مقاومت میكرد و با اتكا بر دین به مبارزه با افزونطلبیهای مردان میپرداخت به پیروزی میرسید اما تسلیم شد و بزرگترین ضربههای تاریخی را كه به واژگونی او منتهی شد دریافت كرد. ضربههایی كه بر زن غربی وارد شد كفاره سرپیچی او از حجاب و عفافی است كه خداوند در همه ادیان برای زن واجب فرموده است.
18ـ زیباییطلبی
برخی دختران و زنان میل دارند به صورتی زیبا نزد دیگران حضور یابند و با توجه به اینكه حجاب دینی زیباییهای آنها را پوشش میدهد سعی در ناقص كردن حجاب خود دارند. به همین منظور بخشی از موهای سر و گردن خود را به نمایش میگذارند و …..و غافلند كه سادگی زن، خود نوعی زیبایی ارزشی را به همراه دارد .
امیرالمؤمنین(ع) فرمود: صیانه المراه انعم الحالها و ادوم لجمالها (غررالحكم)
پوشیدگی برای زن سودمندتر و زیبایی او را پایدارتر میسازد.
جوانان بیتقوا از دختران خودنما برای لذتهای موقتی و تفریحات زودگذر خود استقبال میكنند. اما هیچگاه آنها را به همسری شرعی و قانونی خود نمیپذیرند و به تعبیری دیگر دختران خودنما در چشمها جا دارند و زنان پوشیده در دلها مأوا گرفتهاند.
19ـ ازدواج
عدهای از دختران، خودنمایی و سپس ارتباط با نامحرم را پلی برای رسیدن به ازدواج میپندارند. آنها گمان بردهاند كه اظهار زیباییها میتواند جوانان را به آنها راغب كند . غافل از اینكه جوانان با همه خوشروییهایی كه با دختران دارند به ازدواج با آنها تن نخواهند داد. بیتقواترین مرد جامعه برای ازدواج خود به دنبال عفیفترین دختر میرود. همه جوانان دوست دارند دختری را برای همسری خود گزینش كنند كه برای یك مرتبه طرح دوستی و خوشگذرانی با جوان دیگری نداشته است و اسرار و زیباییهای جسمانی خود را تابلوی نامحرمان نكرده باشد.
بنابراین بدحجابی و حركتهای خلاف عفت چشمانداز خوبی برای ازدواج ندارد و اگر ازدواجی به خاطر جاذبههای جنسی صورت پذیرد از بنیان محكمی برخوردار نخواهد بود. راه ازدواج در رعایت تقوا و درخواست از خداوند و توسل به پیامبر(ص) و اهل بیت او است.
منبع : ذی طوی
بدون دیدگاه