فضیلت تسبیح حضرت زهرا (س)
افضل تعقیبات نماز، تسبیح حضرت زهرا (س) است، و شایسته است که بعد از نمازهای واجب و موارد دیگری چون وقت خواب و ابتدای زیارت بزرگان و پیشوایان دین بر آن مداومت شود.
امام باقر (ع) می فرمایند: خداوند از حیث حمد و ستایش عبادت نشد که برتر و افضل از تسبیح فاطمه (س) باشد، و اگر چیزی با فضیلت تر از آن بود هر آینه رسول خدا (ص) آن چیز را به حضرت فاطمه (س) می بخشید.
امام صادق (ع) می فرمایند: هر کس بعد از نماز واجب تسبیح فاطمه زهرا (س) را به جا آورد قبل از این که پای راست را از بالای پای چپ بردارد، جمیع گناهان او آمرزیده می شود، و دراین تسبیح از « الله اکبر » آغاز کند.
و نیز از آن حضرت روایت شده که فرمود: تسبیح فاطمه زهرا (س) در هر روز بعد از هر نمازی در نزد من دوست داشتنی تر است از هزار رکعت نماز ( مستحبی ) که در هر روز خوانده شود.
همچنین در فضیلت تسبیح حضرت زهرا (س) قبل از خواب می فرمایند: هر کس شب را با تسبیح فاطمه (س) سپری کند، از مردان و زنانی می باشد که خدا را زیاد یاد می کند.
امام باقر (ع) می فرمایند: هر کس تسبیح حضرت زهرا (س) را به جا آورد و پس از آن استغفار کند، مورد مغفرت قرار می گیرد و آن تسبیح در گفتن صد عدد است و در میزان اعمال هزار ثواب دارد، شیطان را دور و خدای رحمان را خشنود می فرماید.
امام صادق (ع) می فرماید: کسی که بعد از نماز واجب با تسبیح حضرت زهرا (س) صد بار به تسبیح خدای متعال بپردازد، و به دنبال آن کلمه « لااله الا الله » را بگوید، خدا او را می آمرزد.
دستور تسبیح حضرت زهرا :
امام صادق علیه السلام فرمود مجموعه این تسبیح شریف ۱۰۰ عدد می باشد که تشکیل شده از:
۳۴ مـرتـبه الله اکـبـر
۳۳ مـرتـبه الـحـمـدلله
۳۳ مرتبه سبحان الله
تسبیح تربت :
فاطمه علیهاسلام تسبیحی با نخ پشمی درست کرده بود و با آن ذکرها را شماره می کرد. وقتی که حمزه علیه السلام شهید شد، حضرت زهرا از خاک آن شهید تسبیحی ساخت. و این بود تا امام حسین علیه السلام به شهادت رسید. از آن پس از تربت پاک حسین علیه السلام تسبیح ساخته میشد و امام صادق علیه السلام میفرمود:« ثواب ذکر با تسبیح تربت امام حسین 70 برابر است.»
آدابی که سزاواراست هنگام بجا آوردن تسبیح حضرت زهراء(سلام الله علیها) رعایت شود
1. گفتن این تسبیح شریف حتی الإمکان با تربت مقدس حضرت سیدالشهداء(علیه السلام) باشد.
2.اگر در تعقیبات نماز است، قبل از آنکه از جای خود برخیزد یا روی را از قبله برگرداند یا با کسی صحبت کند
یا تکلم به کلامی(غیر از ذکر خداوند و صلوات بر محمد و آل محمد’صلی الله علیه و آله وسلم’ ) نماید،
مشغول تسبیح شریف گردد.
3. بعد از گفتن سلام نماز، سه مرتبه دستها را بالا بیاورد و هر مرتبه « الله اکبر » بگوید و پس از آن مشغول
تسبیح حضرت فاطمه زهراء(سلام الله علیها) گردد، و هیچ تعقیب دیگری را بر تسبیح شریف آن حضرت، مقدم ننماید.
منابع:
کافی، ج 3، ص 343 .
و سایت های مذهبی دیگر