Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-useronline domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/lk84vgdi/domains/hadiskadeh.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-wp-security-and-firewall domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/lk84vgdi/domains/hadiskadeh.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
ماجرای ازدواج امام زمان (عج)! - حدیث کده : اثبات حقانیت مکتب اهل البیت علیه السلام

ماجرای ازدواج امام زمان (عج)!

ماجرای ازدواج امام زمان (عج)!

یکی از سوالاتی که در رابطه با غیبت امام مطرح می شود طرح مسئله ی ازدواج امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است.
سوال این است که آیا امام ازدواج کرده است یا خیر؟

سه نظر درباره ی این سوال وجود دارد:

الف) امام همسر دارد!

ازدواج امری است مستحب که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) درباره اش چنین می فرمایند:

« نکاح سنّت من است، و هر کس از آن اعراض کند (روی برگرداند و ازدواج نکند) از من نیست.» (1)

نکاح چه موقت و چه دائم از سنتهای پیامبر اکرم (ص) است و اجتناب از آن برای انسان کامل جایز نیست. چرا که مجرد ماندن مکروه است و امام زمان (ع) کار مکروه نمی کند.

علاوه بر اهمیت ازدواج در اسلام، روایاتی نیز وجود دارد که امام فرزندانی دارد. برای مثال امام صادق (علیه السلام) می فرمایند:

«براي صاحب اين امر، دو غيبت است که يکي از آن‌ها، به اندازه‌اي طولاني مي‌شود که برخي از مردم گويند: از دنيا رفته است، برخي گويند: کشته شده و برخي گويند: آمده و رفته است؛ جز اندکي از شيعيان، بر باور خود استوار نماند. کسي از فرزندانش و غير آنان؛ از اقامتگاه او آگاه نمي‌شود، جز کسي که متصدي امور او است.»

طرفداران این نظریه می گویند، «فرزندان» در این حدیث نشانگر آن است که امام زن و فرزندانی دارد. علاوه بر این حدیث روایتی است از امام رضا (ع) که می فرمایند:

«اللّهمّ صلّ علی ولاة عهده والأئمّة من ولده» (خدایا به ولی عهدانت درود فرست و به فرزندان آن ائمه.) (2)

نکته ای که در این دو حدیث باید توجه کرد آن است که بیان راویان آن کلی است و مشخص نمی کند که منظور از فرزندان، فرزندان زمان غیبت است یا زمان ظهور!

علاوه بر آن هر دو حدیث به صورتهای دیگری نیز نقل شده و از نظر سندی ضعیف هستند.

با این حال این نکته باقی می ماند که امام کار مکروه نمی تواند انجام دهد، چرا که به عنوان الگوی پیروانش باید کاری را انجام دهد که بهترین کار است.

ب) امام، مجرد است!

طرفداران این نظریه به اهمیت اختفا در دوران غیبت اشاره می کنند و می گویند وجود زن و فرزند باعث می شود که محل زندگی امام فاش شود و این خطر جانی برای امام دارد. هر چند ازدواج امری مقدس و مستحب است اما حفظ جان امام در دوران غیبت از آن مهمتر است، بنابراین در انتخاب بین خوب و خوبتر، امام حتماً خوبتر را انتخاب می کند.

این گروه نیز به روایاتی استناد می کنند من جمله:

امام رضا (ع) فرمودند:

«امامي نيست، مگر اين که فرزندي داشته باشد مگر امامي که حسين بن علي براي او خارج مي‌شود (رجعت مي‌کند)؛ پس همانا او فرزندي نخواهد داشت.» (3)

به علاوه، این گروه، نامهای «طرید» (طرد شده) و «فرید» (تنها) را نیز علتی بر تنها بودن و نداشتن زن برای امام می دانند. (4)

در رد این ادعا نیز برخی سخنانی گفته اند. مثلاً اینکه نیازی نیست حتماً زن امام، او را شناسایی کند و برای ایشان خطرساز شود؛ بلکه این زن می تواند از میان یاران خاص حضرت انتخاب شود و خطری نیز برای امام نداشته باشد چرا که در هر صورت امام تنها نیست و همیشه 30 نفر ایشان را همراهی می کنند.

ج) نمی دانیم!

طرفداران این نظریه قائل به این نظرند که تفاوتی ندارد امام همسری داشته باشد یا خیر؛ در هر صورت اطاعت از او بر ما واجب است. چه فرقی می کند او مجرد باشد یا متأهل! در هر حال او امام است و زمانی که به فضل خداوند ظهور کند، تأهّل او از ملاکهای تشخیص بر حق بودن او نخواهد بود.

علاوه بر آن پرس و جو در مسائل شخصی امام زمان (ع) خالی هز اشکال نیست. میان این همه پرسش چه تفاوتی می کند وجود همسر یا عدم آن؟ انسانهای بسیاری با امام عصر (عج) ارتباط و دیدار داشته اند و هرگز درباره ی چنین مسئله ای از او سوال نپرسیده اند علاوه بر آن امام حسن عسکری (ع) نیز دراین باره حدیثی نفرموده اند. بنابراین می توان گفت هر چند شناخت امام زمان (ع) لازم است اما پاسخ به چنین سوالی ما را در جهت شناخت آن حضرت یاری نمی کند.

لبّ کلام
آنچه که خواندید بیان دیدگاه ها و نظرات در مسئله ی ازدواج حضرت بقیة الله (عج) بود. اینک وقت انتخاب و تصمیم گیری است؛ پیشنهاد می کنیم طبق فرمایش امامان بزرگوار در این زمینه تصمیم گیری کنید:

«قِف عند الشُّبهه» (به شبهه رسیدید توقف کنید!)

پی نوشت:
1. نوری طبرسی، میرزا حسین، نجم الثاقب، انتشارات مسجد جمکران، چ دوم / 77.
2. مکیال المکارم، ج 2، ص 76 به نقل از جمال الاسبوع
3. شيخ طوسي، کتاب الغيبة، ص224.
4. شيخ صدوق، كمال الدين و تمام النعمة، ج 2، ص 385، ح 1.

برگرفته از :
1. مقاله ی آیا امام زمان(عج) ازدواج کرده و دارای فرزند هستند؟، دکتر حسینی قزوینی، پایگاه مؤسسه تحقیقاتی ولیعصر (عج)
2. درسنامه مهدويت2- ص126تاص139، خدامراد سلیمیان، بررسی احتمال نخست در ازدواج امام زمان در عصر غیبت و بررسی احتمال دوم.

پ.میعاد


منبع : مستور

اطاعت از امام برا ی ما واجب است چه مجرد باشی یا نباشد  خدایا به حق 

ابروی محمد (ع)وخاندان پاکش ما را از پیروان ان حضرت قرا ده آمین

اللهم عجل ولیک الفرج

اینا همه شبه های الکیه امام چه متاهل باشه یا مجرد ماموریتی به وسعت جهان داره اگه لایق باشیم, سیاهی لشکرشون بشیم 

3 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

امام عصر (عج )
فضيلت و اعمال نيمه شعبان / صوتی

فضيلت و اعمال نيمه شعبان / صوتی جهت دانلود کلیک کنید

امام عصر (عج )
فضيلت و اعمال نيمه شعبان / نوشتاری

فضيلت و اعمال نيمه شعبان در حديثي كه در وسايل ‌الشيعه، بحار الانوار و مصباح المتهجد اشاره شده در خصوص فضيلت ماه شعبان آمده است:«خداوند به ذات مقدس خود سوگند خورده است كه هركس را در اين ماه به او پناه برده و از او درخواست كند، از رحمت خود …

امام عصر (عج )
دلایل دعا برای امام زمان (عج) (31) : امامی چون او!

دلایل دعا برای امام زمان (عج) (31) : امامی چون او! وقتی کسی همیشه دم دستمان است، خیلی راحت خوبی ها و خصلتهای منحصر به فردش را از یاد می بریم و گاهی اوقات قدرش را نمی دانیم. به بیانی دیگر، وقتی چیزی مفت در اختیار کسی قرار بگیرد، قدرش …