نظر مراجع تقلید درباره رمالی
در پی افزایش خرافات و رمالی توسط عده ای سودجو و شیاد، پلیس طرح گسترده ای را برای برخورد با این افراد كه روح و روان مردم عادی و ساده لوح را به تسخیر در می آورند به اجرا در آورد. حال اینكه این امر از نظر شرعی نیز از نظر مراجع غیر شرعی است.
نظر برخی از مراجع درخصوص رمالی بدین قرار است :
آیت العظمی سیستانی:
در بخش سوالها و جوابهای پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله سیستانی به این سوال كه «آیا مراجعه به دعانویس اشكال دارد؟ نظر شما در مورد سحر و جادو چیست؟» پاسخ داده شده است: “مراجعه به دعانویس اشكال ندارد ولی سحر و جادو جایز نیست.”
همچنین در پاسخ به این سوال كه «سحر و جادو چه حكمی دارد؟ عنوان شده است:«سحر و جادو از محرمات و معاصی كبیره است و جایز نیست.”
پاسخ آیت الله صافی گلپایگانی:
” نوشتن دعاهایی كه با دلیل معتبر از ائمه معصومین علیهم السلام نقل شده و اجرت گرفتن در مقابل آن، اشكال ندارد ولی مراجعه به فالگیرها یا دعانویسانی كه به صورتهای مختلفه از منابعی كه اعتبار شرعی ندارد نقل میكنند یا مینویسند جایز نیست و پول گرفتن اینگونه اكل مال به باطل و حرام است. والله العالم”
پاسخ آیت الله خامنه ای :
“مراجعه به رمالها و فالگیرها جایز نیست ولى دعا نویسى اگر بر مبناى دعاهاى وارده از معصومین «علیهم السلام» باشد اشكال ندارد. ”
آیتالله ناصر مكارم شیرازی:
“نوشتن دعاهایی كه از حضرات معصومین (علیهم السلام) رسیده و در كتب معتبر موجود است، اشكالی ندارد. ولی دعا نویسی حرفهای، كه شغل افراد سودجوست، صحیح نیست و غالب كتابهایی كه به آن استناد میكنند، اعتباری ندارد.
این امر اگر چه ممكن است ولی شرعا جایز نیست، و بسیاری از مدّعیان آن افرادی دروغگو یا خطاكارند و فال گیری از خرافات است و گرفتن پول برای گرفتن فال جایز نیست.”
پاسخ آیت الله علوی گرگانی:
«بسمه تعالی دعا نویسی از نظر شرعی اشكال ندارد ولی فال گیری و جن گیری مورد تائید نیست ولی دعانویسی كه فعلا در مملكت ما رواج دارد و بیشتر افراد كلاهبردار به این امر مشغول هستند جایز نیست زیرا بسیاری از آنها معلومات كافی در این امر ندارند و گرفتن چنین پولهایی هم خالی از شبهه نیست و ما نباید خودمان را در معرض سوء استفاده اینگونه افراد قرار دهیم.”
منبع : برنا