چند راه حل ساده برای یاری امام زمان (عج)
ما در این مطلب، به چند نمونه از راهکارهای عملی یاری امام اشاره می کنیم، شما نیز با مراجعه به کتابهای معتبری چون «مکیال المکارم» دیگر وظایف را نگاه کنید و برای خودتان راه حل های یاری امام را ریز کنید.
1. از فضایل امام زمان (علیه السلام) بگویید!
از این به بعد در برخی مهمانی هایتان به جای بحثهای سیاسی، حرف زدن درباره ی فوتبال، آرایشگاه، دانشگاه و سختی کار و زندگی، درباره ی آخرین اخبار و اطلاعاتی که درباره ی امام شنیده اید صحبت کنید. برنامه های تلویزیون و رادیو، حرفهای سخنران مساجد و حسینیه ها، حرف تازه ای که از یک کتاب یاد گرفته اید می تواند موضوع صحبت شما باشد.
این کار دو منظوره است. با این کار هم به یکی از وظایف خود عمل کرده اید و هم گوشت ابلیس را سوزانده اید! حضرت موسی بن جعفر (ع) فرموده اند: «هیچ چیز بر ابلیس و لشکریانش دشوارتر از این نیست که برادران با ایمانی با یکدیگر دیدار می کنند و به یاد خدا باشند، آن گاه فضایل ما را یادآوری کنند؛ در این حال گوشت سالمی در صورت ابلیس باقی نمی ماند تا جایی که روح پلیدش به التماس می افتد از فرط دردی که می کشد…» (1)
نکته ی یک: پیشنهاد جدی ما به شما این است که در هر مجلسی و با هر کسی وارد این بحث نشوید! مثلاً در مجلس ختم، صاحب عزا و در مجلس عروسی، عروس و داماد گزینه های مناسبی به نظر نمی رسند!
نکته ی دو: شبهه هایی که در زمینه ی مهدویت وجود دارد، بحث خوبی برای باز کردن در مجالس مهمانی نیست. حل شبهه باید توسط متخصص صورت بگیرد.
2. شعر بگویید و شعر بخوانید!
– اگر در محیط اداری هستید به مسئول فرهنگی اداره تذکر بدهید که لااقل هفته ای یکبار، اشعار تازه درباره ی امام زمان (عج) را بر روی رایانه ها و یا برد عمومی و فرهنگی هر اداره و بخشی به نمایش بگذارد.
– اگر اهل شعر گفتن هستید، حتماً دفتر شعرتان را لااقل به یک شعر از امام خود آراسته کنید چرا که امام صادق (ع) فرمودند: «هر کس برای ما یک بیت شعر بگوید، خداوند برای او در بهشت خانه ای خواهد ساخت.» (2)
– برای دست به دست گشتن یاد امام و شعر درباره ی فضائل ایشان، برای خانواده تان هر جمعه یک بیت شعر مهدوی پیامک بفرستید و بهترین شعرهایی که برایتان پیامک رسید، برای خانواده بخوانید.
3. اهدا قرائت قرآن به امام زمان (عج)
– در گروه های چهار نفره یا هشت نفره تقسیم شوید و قرآن را به احزاب یا نصف حزب تقسیم کنید و با دوستان خود هر ماه یک ختم قرآن برای حضرت بگیرید. ثواب اهدای قرآن به امام زمان (ع)، آن است که در روز قیامت با ایشان خواهید بود. (3)
– هر زمان که قرآن خواندید ثواب آن را به امام هدیه بدهید.
– اگر برای خواندن قران مایلید با کسی همراهی کنید ولی کسی را پیدا نمی کنید، مساجد و حسینیه ها محل خوبی برای تقسیم قرآن بین چند همراه مؤمن است.
4. وقّاتون و مدعیان را تکذیب کنید!
– از همین امروز هر کس که زمانی را برای ظهور تعیین کرد (وقّاتون به همین دسته از انسانها می گویند که برای ظهور وقت تعیین می کنند)، به راحتی نادیده بگیرید و به زندگی خود بر اساس این حدیث امام باقر (ع) تنظیم کنید که سه مرتبه فرمودند: «تعیین کنندگان وقت دروغ می گویند.» (4)
– اگر کسی سفره ی دلش را پیش شما باز کرد و از خاطرات دیدارش با امام زمان (عج) تعریف کرد، با یک لبخند کل ماجرا را نادیده بگیرید چرا که کسی را که اسرار حق آموختند/ مهر کردند و دهانش دوختند!
– برای آنکه فریب هر مدعی را نخورید، با نگاه کردن به کتب روایات، با چهره و ویژگیهای شخصیتی امام به خوبی آشنا شوید. این کار باعث می شود که علاوه بر کمک به خودتان، به دیگران نیز کمک کنید.
5. برای همراهی با امام مهیا باشید!
– ظهور نزدیک است! با باور به این حقیقت، یک کیف کوچک جلودستی در کمدتان آماده کنید و در آن موارد ضروری برای رفتن به یک سفر فوری را آماده کنید تا هر لحظه برای پیوستن به امام آمادگی داشتید به ایشان بپیوندید.
– اگر مرد هستید ورزشهای رزمی و دفاعی بیاموزید! برای آنکه نوع سلاح امام با قطعیت مشخص نیست، برای احتیاط شمشیر بازی و تیراندازی را به خوبی فرا بگیرید. اگر قرار است در سپاه امام باشید نباید جلوی دست و پای کسی را بگیرید! قرار است از جان امام دفاع کنید! پس چیزی برای عرضه دست و پا کنید.
– اگر خانم هستید، یاد گرفتن روشهای دفاع شخصی به کارتان خواهد آمد. علاوه بر آن یاد گرفتن آموزشهای کمکهای اولیه نیز می تواند برای حضور در سپاه امام مفید باشد.
پی نوشت:
1. اصول کافی، ج 2، ص 188؛ به نقل از موسوی اصفهانی، محمد تقی، مکیال المکارم، نشر مسجد مقدس جمکران، 1385، ج 2، ص 208
2. وسایل الشیعه، ج 10، ص 467؛ به نقل از همان منبع، ص 215
3. بحارالانوار، ج 98، ص 5؛ به نقل از همان منبع، ص 322
4. غیبت نعمانی، ص 158؛ به نقل از همان منبع، ص 390
با استفاده از مکیال المکارم، نشر مسجد مقدس جمکران، 1385، ج 2، بخش وظایف منتظران
پ.میعاد