Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-useronline domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/lk84vgdi/domains/hadiskadeh.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-wp-security-and-firewall domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/lk84vgdi/domains/hadiskadeh.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
القاب امام زمان (عج) / ربّانیّ آیات الله - حدیث کده : اثبات حقانیت مکتب اهل البیت علیه السلام

القاب امام زمان (عج) / ربّانیّ آیات الله

القاب امام زمان (عج) / ربّانیّ آیات الله

rabbani-nazdiktar

یکی از القاب امام زمان ( علیه السلام)  که در زیارت آن حضرت آمده است « ربانیّ آیات الله» می باشد. در زیارت آل یس آمده است:
«سلام علی آل یس، السلام علیک یا داعی اللهِ و ربانیَّ آیاته…» (1)

(سلام بر آل یس، سلام بر تو ای دعوت کننده به سوی خدا و ای پرورش گر آیات او)

مرحوم طریحی در مجمع البحرین آورده است:
«در کشّاف امده است، ربانی کسی است که تمسک و پیوندش به دین و اطاعت از خداوند محکم و شدید می باشد.

در قاموس نیز آمده است ربّانی کسی است که خداشناس و خداپرست باشد.

طبرسی می گوید: کسی که امر مردم را اصلاح و تدبیر نماید ربّانی خوانده می شود. » (2)

پس معنی « ربّانیِ آیاته »  می بایست اینطور ترجمه شود:

کسی که در میان آیات پروردگار و نشانه های او پیوند و ارتباط با دین و طاعت حق او از همه بیشتر است تا آنجا خود او نفس دین است و اطاعت از او اطاعت از خداست.

امروز این مقام والا و شامخ تنها به امام عصر ( عجل الله تعالی فرجه)  تعلق دارد و تنها کسی که بر اریکه ی ربانیت خداوند تکیه زده و تربیت و پرورش تمام آیات حق به دست توانایش بخشیده شده است آن وجود مقدس است.

در تعبیری دیگر از معنی کلمه ی ربّانی آیات الله، حضرت مهدی ( علیه السلام)  را بدان جهت که آفریده ی خداوند است نمایانگر او می داند. یعنی نشانه ای از خداست که از همه روشن تر و واضح تر خداوند را می نمایاند.

در معنی دیگری از ربانی می توان چنین نتیجه گرفت که منظور از این صفت، این است که حضرت صاحب الامر ( عجل الله تعالی فرجه)  آیه ای است خداگونه، به عبارت دیگر مخلوقی خدا نشانه و خدا گونه. یعنی مقام آن امام بزرگوار تا بدان جا پیش رفته است که باید گفت:

لا فرق بینک و بینها الّا انّهم عبادُک و خلقک

(فرقی بین تو [خدا] و آنها [ ائمه معصومین] نیست مگر آنکه آنها بنده ی تو و مخلوق تواند.) (3)

پی نوشت:

1.قمی، عباس، مفاتیح الجنان، زیارت آل یس
2.مجمع البحرین، ج2، 65 ماده ربب، به نقل از سلام بر پرچم برافراشته اثر سید مجتبی بحرینی
3.مصباح المتجهد، ص 740 ( توقیع شریف دعای رجب)
از کتاب سلام بر پرچم برافراشته اثر سید مجتبی بحرینی، صص 47-49، با تصرف و تلخیص

پ.میعاد
 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

القاب امام زمان (ع)
القاب امام زمان (عج) / ناحیه مقدسه

القاب امام زمان (عج) / ناحیه مقدسه  « ناحیه ی مقدسه» آخرین صفتی است که در القاب امام زمان (عج) به آن می پردازیم. امیدواریم این مجموعه برای شما و ما مفید واقع شده باشد. در زمان غیبت صغری بدلیل خفقان شدید جامعه، هرگونه ارتباطی با امام زمان (علیه السلام) …

القاب امام زمان (ع)
القاب امام زمان (عج) / طاووس بهشتیان

القاب امام زمان (عج) /  طاووس بهشتیان حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه) به علت زیبایی خاص و جلوه ی تابنده ای که دارند، به لقب «طاووس اهل الجنه» معروف شده اند. بد نیست در این مقالات که از القاب آن حضرت و علت نامیده شدن حضرت به آن لقب …

القاب امام زمان (ع)
القاب امام زمان (عج) / حقّ

القاب امام زمان (عج) / حقّ در زیارت حضرت صاحب الامر ( علیه السلام) می خوانیم: «اشهدُ انَّکَ الحَقُّ الثابتُ الذی لا عیب فیهِ» (گواهی می دهم که تو ان حق ثابت ابدی هستی که از هر عیب و نقصی پاک و منزه می باشی) حق به معنای راستی و …