Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-useronline domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/lk84vgdi/domains/hadiskadeh.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-wp-security-and-firewall domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/lk84vgdi/domains/hadiskadeh.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
روزهای آخرالزمان (1) / خوردن مال یتیم - حدیث کده : اثبات حقانیت مکتب اهل البیت علیه السلام

روزهای آخرالزمان (1) / خوردن مال یتیم

روزهای آخرالزمان (1) / خوردن مال یتیم

اگر تا به حال گذرتان به سیرک افتاده باشد، حتماً دیده اید که شخصی با لباس های پرزرق و برق می آید و آتشی را از زیر پارچه در می آورد و با افتخار آن را در دهانش می گذارد. حنماً شما هم مانند سایر تماشاگران در ته ذهنتان مطمئن هستید که این خوردن آتش، تردستی ای بیش نیست.

خوردن آتش، جدی جدی
«کسانی که اموال یتیمان را به ناحق تصرف می کنند در حقیقت آتش خورده اند و به زودی به آتش سوزانی می سوزند»نساء/9
اصطلاح خوردن آتش در قرآن فقط در مورد دو گروه به کار برده شده است یکی برای کسانی که مال یتیم را خورده اند و دیگری در مورد کسانی است که با کتمان حقایق و تحریف آیات الهی، منافعی به دست می آورند و این نشان از خاص بودن این دو معصیت است. 

 

 

خوردن مال یتیم در روایات
بار ها در روایات رسول خدا(ص) و ائمه(ع) خوردن مال یتیم را از گناهان کبیره شمرده اند و فرموده اند که از گناهانی است که خداوند وعده آتش بر آن داده، بلکه تصریح به کبیره بودن آن فرموده است.(1)

ظالمانه خوردن مال یتیم
روزی پیامبر خدا(ص) به گروهی فرمودند: «روز قیامت جمعی محشور می شوند در حالی که شعله آتش از دهان آنها خارج می شود. گفتند: یا رسول الله اینها چه کسانی هستند؟

فرمودند: کسانی که از روی ستم مال یتیمان را می خورند.»(2)

و در حدیثی از امام باقر(ع) یا امام صادق(ع) نقل شده که کسی سؤال کرد این مجازات آتش درباره چه مقدار از غصب مال یتیم است؟ فرمود در برابر دو درهم.(3)

آنچه باید باشد
همان طور که در بالا گفته شد، اهمیت موضوع یتیم نوازی و حفظ مال یتیم تا حدی است که خداوند 23 آیه از آیات قرآن را به این موضوع اختصاص داده است(4) و در روایات نیز پاداش زیادی برای حافظ مال یتیم و احسان کننده به او، در نظر گرفته شده است.

برای مثال رسول خدا(ص) بهترين خانه را خانه اي می دانند كه يتيمي در آن مورد احسان قرار گيرد و بدترين خانه را خانه اي معرفی می کنند كه در آن با يتيم بدرفتاري شود.

علاوه بر این، داخل شدن و سكونت در بهشت(5)، برطرف شدن عذاب قبر( 6)، نرم شدن قلب و برآورده شدن حاجت(7) و ترفیع درجات و محو گناهان(8) از اثرات این امر خیر است.

حفظ مال یتیم در آخرالزمان
در زمانه ی ما، آنچه هست با آنچه که درست است، زمین تا آسمان فرق دارد.
در روایات در توصیف روزهای آخرالزمان در مورد مال یتیمان آمده است:
«خوردن مال یتیمان را حلال کرده و رباخواری و کم فروشی کنند.»( 9)
« کسی که اموال یتیمان را بخورد به عنوان آدم شایسته مورد ستایش قرار می گیرد.»(10)

پی نوشت:
1.    http://www.andisheqom.com/Files/razael.php?idVeiw=29823&level=4&subid=29823
2.    وسایل، ج12، ص 183
3.    تفسیر برهان ذیل آیه شریفه به نقل از نمونه، ج3، ص 282
4.    سوره بقره آیات 83، 177، 215، 220 ؛  سوره‌ی نساء آیات 2، 3، 6، 8،
10، 36،127 ؛ سوره‌های انعام، انفال، اسراء، كهف، ضحی، بلد، ماعون نیز به
یتیم نوازی سفارش شده است.
5.    وسائل‏الشيعة، شيخ حر عاملى،  مؤسسه آل البيت عليهم‏السلام قم، 1409
ق،ج16،ص339/ وسائل‏الشيعة،ج12،ص156
6.    الكافي ،ج6 ،ص3
7.    كنزالعمال،ج3،ص169
8.    همان،ص  175
9.    ماهنامه موعود،122
10.    بشاره الاسلام صفحه 135، الزام الناصب صفحه 184 و بحارالانوار جلد 52 صفحه 260

منابع:
http://www.talieh14.blogfa.com/post-26.aspx
کتاب روزگار رهایی، مهدی پور، بخش اهل آخرالزمان.

اریحا

 

این روزها، روزهایی است که می توان بر اساس روایات نام آن را روزهای آخرالزمان گذاشت. روزهای آخرالزمان سلسله مطالبی است در مقام مقایسه آنچه که باید باشد و آنچه که در این روزگار رخ داده است؛ مقایسه احکام اسلام  در اصل و تغییرات آن در این زمانه.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

روزهای آخرالزمان
روزهای آخرالزمان (21) / زندگی سخت مومنان در آخرالزمان

روزهای آخرالزمان (21) / زندگی سخت مومنان در آخرالزمان روزی می شنویم که دختری به خاطر حجابش از دانشگاهی در یک کشور مدعی دموکراسی، اخراج می شود و روز دیگر عکسی می بینیم که جوانک یهودی مشروبش را می ریزد سمت زن مسلمان محجبه. کار از اینها هم بالاتر می …

روزهای آخرالزمان
روزهای آخرالزمان (20) / اوضاع مساجد در آخرالزمان

روزهای آخرالزمان (20) / اوضاع مساجد در آخرالزمان نگاهم دوخته شده بود به سقف و دیوار های مسجد و گوشم مشغول شنیدن صدای خانمی بود که با افتخار عدد نجومی هزینه ی ساخت مسجد را که شوهرش یکی از بانیان آن بود، برای سایر خانم ها می گفت و تعریف …

روزهای آخرالزمان
روزهای آخرالزمان (19) / سیمای نماز در آخرالزمان

روزهای آخرالزمان (19) / سیمای نماز در آخرالزمان مدتی است که به گوش می رسد، دیگر نماز جماعت در نمازخانه ی ادارات و مراکز برگزار نمی شود، علت را جویا شدیم و فهمیدیم که امام جماعت و آن مراکز، بر سر قیمت توافقشان نشده و امام جماعت دیگر نمی آید. …