Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-useronline domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/lk84vgdi/domains/hadiskadeh.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-wp-security-and-firewall domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/lk84vgdi/domains/hadiskadeh.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
القاب امام زمان (عج) / بقیة الله - حدیث کده : اثبات حقانیت مکتب اهل البیت علیه السلام

القاب امام زمان (عج) / بقیة الله

القاب امام زمان (عج) / بقیة الله

«بقیة الله» که آن را به عنوان یکی از اسامی حضرت مهدی (عج) می شناسیم، مختص به آن حضرت نیست و در زیارت جامعه کبیره تمام ائمه ی معصومین (علیهم السلام) را به همین نام می خوانیم:
«السلام علی الائمة ِ الدعاة و القادة  الهداة و السادة الولاة والذادة الحماة و اهل الذکر و اولی الامر و بقیة  الله و خیرتة…»
(سلام بر پیشوایان  دعوت کنندگان و رهبران هدایتگران، و سروران فرمان روایان، و دفاع کنندگان حامیان، و اهل ذکر و صاحبان فرمان و باقی مانده ی خدا و بهترین برگزیده…)

با این حال بسیاری از احادیث این لقب را مختص به حضرت صاحب الامر، مهدی (عج) دانسته اند.
بقیة الله یعنی باقی مانده و بازمانده ی خلفای خدا در زمین؛ این خلفا در بردارنده ی تمام انبیاء و اوصیا یا بندگان خاص خدا می شود که خداوند رحمتش را به خاطر آنان  و برای آنان می فرستد.

از امام علی (ع) پرسیدند:
در قرآن آمده:
«بقيت الله خير لکم ان کنتم مومنين»(هود آيه86) (بقیة الله برای شما بهتر است اگر ایمان داشته باشید.)

این بقیه چیست و کیست؟

امام علی (ع) فرمودند:
«اولیای خدا. بقیة الله هستند. در این آیه مقصود مهدی است که در هنگام پایان پذیری این مهلت خواهد آمد و زمین را از عدل و داد پر می کند آن گونه که از ظلم و جور پر گشته است. از آیات و نشانه های او غیبت است تا  آن گاه که طغیان گسترش گیرد و انتقام فرا رسد.»

همچنین از امام صادق (ع) سوال شد که وقتی ما می خواهیم مهدی آخر الزمان را صدا بزنیم، او را به چه نامی بخوانیم؟
حضرت فرمودند:
«السلام علیک یا بقیة الله …»

احمد بن اسحاق یکی از صحابه ی امام حسن عسگری (ع) حضرت مهدی را دیدند در حالیکه آن حضرت 3 سال داشت. احمد گفت:
آقای من نشانه ای به من بده که دلم آرام گیرد ( و اطمینان یابم حجت خدا در زمینی).

امام مهدی (عج) فرمودند:
« انا بقیة الله فی ارضه و المنتقم من اعدائه. فلا تطلب اثراً بعد عین یا احمد بن اسحاق!»
(من باقی مانده ی خدا در زمین هستم و انتقام گیرنده از دشمنانش. پس وقتی به سرچشمه رسیدی نشانه مجوی، ای احمد بن اسحاق!)

همچنین در روایات متعددی آمده است که در هنگامه ی ظهور حضرت مهدی (ع) خود را به این نام می خوانند و در حالی که به پرده ی کعبه چنگ زده اند می فرمایند:
«بقیة الله خیر لکم ان کنتم مومنین… انا بقیة الله …»
به امید آن روز.

منابع: نجم الثاقب/ طبرسی نوری
موعود نامه/ مجتبی تونه ای

پ.میعاد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

القاب امام زمان (ع)
القاب امام زمان (عج) / ناحیه مقدسه

القاب امام زمان (عج) / ناحیه مقدسه  « ناحیه ی مقدسه» آخرین صفتی است که در القاب امام زمان (عج) به آن می پردازیم. امیدواریم این مجموعه برای شما و ما مفید واقع شده باشد. در زمان غیبت صغری بدلیل خفقان شدید جامعه، هرگونه ارتباطی با امام زمان (علیه السلام) …

القاب امام زمان (ع)
القاب امام زمان (عج) / طاووس بهشتیان

القاب امام زمان (عج) /  طاووس بهشتیان حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه) به علت زیبایی خاص و جلوه ی تابنده ای که دارند، به لقب «طاووس اهل الجنه» معروف شده اند. بد نیست در این مقالات که از القاب آن حضرت و علت نامیده شدن حضرت به آن لقب …

القاب امام زمان (ع)
القاب امام زمان (عج) / حقّ

القاب امام زمان (عج) / حقّ در زیارت حضرت صاحب الامر ( علیه السلام) می خوانیم: «اشهدُ انَّکَ الحَقُّ الثابتُ الذی لا عیب فیهِ» (گواهی می دهم که تو ان حق ثابت ابدی هستی که از هر عیب و نقصی پاک و منزه می باشی) حق به معنای راستی و …