آثار دعا برای فرج (28) / خدا را خرسند می کنیم
مَثل ما وقتی که دعای فرج می خوانیم، مَثل وقتی است که برای خوشایند پدر و مادرمان، دست پرچین و چروک پدربزرگ و مادربزرگمان را می بوسیم. هرچند شاید خوشمان نیاید که خم شویم و جوانی و غرورمان را زیرپا بگذاریم و دست چروکیده ی کسی را ببوسیم؛ ولی این کار را می کنیم که هم احترام و محبتمان را به آن دو نشان دهیم و هم برق تشکّرآمیز شادی را در چشم پدر و مادرمان ببینیم.
آسان نیست؟ نخیر؛ نیست! نباید هم باشد. «هرکه طاووس خواهد، جور هندوستان کشد!»
حالا به فرض که ما خواسته و میل امام را به خودمان مقدّم کردیم، مگر امام مدیون ما می ماند؟ نخیر؛ نمی ماند. همین که امام از ما راضی شوند، آن وقت تمام ثروتهای این دنیا و آن دنیا برایمان سرازیر می شود. در حدیثی از امام باقر(علیه السلام) به نقل از رسول خدا(صلی الله علیه و آله) آمده است: «هرکس مؤمنی را مسرور سازد، به راستی مرا مسرور کرده است و هرکه مرا مسرور سازد در حقیقت خدا را مسرور ساخته است.» (1)
ما که هر چه گشتیم مؤمن تر از آقایمان نیافتیم! شما پیدا کردید به خدمت او درآیید! به علاوه، جایزه ای بزرگ تر از لبخند رضایت خداوند، در جهان نیست. مهم آن است که خدا از انسان راضی باشد؛ آنوقت دیگر چیزی مهم نیست حتّی اگر دنیایی هم ناراضی باشند.
حالا اگر به دنبال لبخند خدا و تشکر بابای مهربان عالم، حضرت محمّد (ص) هستیم، ساده ترین و البته سخت ترین راهش، به دست آوردن دل حضرت بقیة الله (ارواحنا له الفداء) است.
شاید خم شدن در برابر امر امام و بوسه زدن بر مُهر طاعت ایشان سخت باشد؛ امّا کیست که نداند ارزش یک لبخند حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) چقدر است؟
پی نوشت:
1. کافی، ج 1، ص 188؛ موسوی اصفهانی، محمّدتقی، مکیال المکارم، قم، نشر مسجد مقدس جمکران، ج 1، ص 533
پ.میعاد
در روایات ما تاکید بسیاری بر دعا برای فرج شده تا حدی که برترین عبادت خوانده شده است. این در حالی است که خداوند متعال به طور قطعی، ظهور را محقق خواهد ساخت و ولی امر خود را خواهد رساند. در این میان دعای ما چه فایده ای دارد؟
در این مطالب، پاسخ این سوال را خواهیم داد که نتایج دعا برای فرج حضرت مهدی (عج) چیست؛ ان شاء الله
بدون دیدگاه