Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-useronline domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/lk84vgdi/domains/hadiskadeh.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-wp-security-and-firewall domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/lk84vgdi/domains/hadiskadeh.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
القاب امام زمان (عج) / طرید - حدیث کده : اثبات حقانیت مکتب اهل البیت علیه السلام

القاب امام زمان (عج) / طرید

القاب امام زمان (عج) /  طرید

tarid-nazdiktar

طرید صفت مشبهه از ریشه ی (ط – ر- د) و به معنای مطرود و رها شده می باشد که یکی از القاب امام زمان (عج) می باشد. سه صفت دیگر از امام هست که به این معنی نزدیک است، لذا آنها را نیز در همین بخش می آوریم و آنها عبارت اند از:

1.     شرید؛ صفت مشبهه از  ریشه ی (ش – ر- د) و به معنای  گریخته ( از جمع) می باشد.
2.     وحید؛ از ریشه ی ( و – ح – د) به معنای بسیار تنها می باشد.
3.     فرید که از فردیت گرفته شده، به معنای یگانه و تنها می باشد و گاهی در معنای بی نظیر نیز می آید.

 

 

همه ی این اسامی صفت مشبهه هستند، صفات مشبهه اسامی هستند که شدت یک امر را نشان می دهند. یعنی وقتی می گوییم:
« وحید» یعنی امام بسیار تنها هستند.

در بحار الانورا روایت شده است: پیرمردی در حج حضرت باقر (ع) را می بیند و به ایشان می گوید:
« بسیار پیر و فرتوت شده ام، می ترسم دوباره شما را نبینم، یادگاری (سخنی) به من بگویید، به من یگویید گشایش و فرج مومنین چه وقتی است؟»

حضرت می فرمایند:
« انَّ الشرید الطرید الوحید الفریدَ، الفَردُ من اهلِه، الموتور بوالده، المُکنّی بعَمّه، هو صاحب الرایات، و اسمُهُ اسمُ النَّبیٍّ»

( همانا (او) گریخته، ترک شده، تنهاو یگانه و دور از مردم است. از خویشانش دور است، و انتقام خون پدر شهیدش را نگرفه است ( موتور قبلاً گفته شده)، کنیه اش، کنیه ی عمویش می باشد، او  صاحب و دارنده ی پرچم هاست، و هم اسم نبی خداست.)

پیرمرد از امام می خواهد این مطالب را برای او مکتوب کند.
باید دقت داشت که علت گریختگی و تنها ماندن امام زمان (ع)، خود ما انسانها هستیم. یکی از علت های دورماندن امام از اهل خویش، ترس از کشته شدن و بی حجت ماندن مردم است. یکی از آنها گناه مردم است که باعث گریختن امام از ما می شود. در واقع این ما هستیم که امام را طرید کرده ایم. در حالی که می توانستیم، امام را در جمع خویش داشته باشیم، با غفلت از بردن نام امام، و گناه و عدم زمینه سازی برای ظهور آن حضرت، دچار روزمرگی شده ایم و اماممان را از خود رانده ایم.

امید است که خداوند یاور امام تنهایمان باشد.
با ورود به محرم به قسمتی از زیارت ناحیه ی مقدسه که از زبان امام زمان (عج) نقل شده است توجه کنید:
« در عزای تو ای سلار شهیدان، اگر اشکانم تمام شود، خون گریه می کنم»

منابع:
1.بحارالانوار/ ج 51/ ص 37
2.حسینی/ حسین/ نام محبوب

پ.میعاد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

القاب امام زمان (ع)
القاب امام زمان (عج) / ناحیه مقدسه

القاب امام زمان (عج) / ناحیه مقدسه  « ناحیه ی مقدسه» آخرین صفتی است که در القاب امام زمان (عج) به آن می پردازیم. امیدواریم این مجموعه برای شما و ما مفید واقع شده باشد. در زمان غیبت صغری بدلیل خفقان شدید جامعه، هرگونه ارتباطی با امام زمان (علیه السلام) …

القاب امام زمان (ع)
القاب امام زمان (عج) / طاووس بهشتیان

القاب امام زمان (عج) /  طاووس بهشتیان حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه) به علت زیبایی خاص و جلوه ی تابنده ای که دارند، به لقب «طاووس اهل الجنه» معروف شده اند. بد نیست در این مقالات که از القاب آن حضرت و علت نامیده شدن حضرت به آن لقب …

القاب امام زمان (ع)
القاب امام زمان (عج) / حقّ

القاب امام زمان (عج) / حقّ در زیارت حضرت صاحب الامر ( علیه السلام) می خوانیم: «اشهدُ انَّکَ الحَقُّ الثابتُ الذی لا عیب فیهِ» (گواهی می دهم که تو ان حق ثابت ابدی هستی که از هر عیب و نقصی پاک و منزه می باشی) حق به معنای راستی و …