دلایل دعا برای امام زمان (عج) (۱6) : ظلم دشمنان به آن حضرت
ما مسلمانها دلمان به حال مظلومان می سوزد. چون خودمان، در تاریخ بارها و بارها مورد ظلم واقع شده ایم، چون انسانیت را در وجود خودمان زنده نگه داشته ایم، چون پیامبرمان، مهربانترین موجودی است که زمین به خودش دیده است و شاید چون اساساً از ظالمان بیزاریم، هر وقت مظلومی می بینیم، هیچ کاری هم نکنیم، دعایش می کنیم.
ما برای مردم دیگر کشورهای اسلامی دعا می کنیم. آنهایی که گوشت جلوی گلوله شده اند، آنهایی که حق نفس کشیدن ندارند، آنهایی که در محاصره ی غاصبانند. ما برای همه شان دل می سوزانیم و دعا می کنیم که روزی وضعشان تغییر کند حتی اگر شیعه نباشند.
من مانده ام که چرا ما مسلمانها – که شیعه های شناسنامه ای هم هستیم- برای آخرین حجت خدا دعا نمی کنیم. کمی فکر کنید! انسان زنده ای را می شناسید که به اندازه ی ایشان رنج و عذاب دیده باشد؟
امام حسین (علیه السلام) درباره ی حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه) فرمودند: «قائم اين امّت نهمين نسل از فرزندان من است و اوست صاحب غيبت و او کسی است که در حالي که زنده است ميراثش تقسيم ميگردد.» (1)
حضرت مهدی (عج)، کسی است که از اولین روز امامت، با دشمنی کینه ورزان و حسودان رو به رو شد. حضرت سجاد (ع) می فرمایند: «گويا ميبينم که جعفر کذّاب (عموی حضرت مهدی(عج))، سرکش زمانش را بر تفتيش امر وليّ اللَّه و غايب در حفظ خدا و سرپرست حرم پدرش وادار می نمايد، از روي جهل به ولادت او، و حرص بر کشتن او در صورت دسترسي به او، به خاطر طمع در ارث او که به ناحقّ آن را براي خود بگيرد.» (2)
سختی های امام زمان (عج)، در دوران غیبت ادامه می یابد و تا روزی که قیام می کنند، همچنان ادامه دارد. امام باقر (ع) درباره ی زمان ظهور ایشان توضیح می دهند و می فرمایند که حضرت با تکیه بر خانه ی کعبه که به آن پناهنده شده اند، خطبه ای می خوانند و در انتها می گویند: «و شما را به حقّ خدا و به حقّ رسول او و حقّ من که حقّ قرابت و خويشاوندي با پيغمبر خدا (صلي الله عليه وآله) است، سوگند ميدهم که ما را کمک کنيد، و کساني را که به ما ستم نمايند از ما دور سازيد، زيرا که ما را ترساندند و به ما ستم نمودند و از شهر و فرزندانمان دربدر شديم و مورد سرکشي قرار گرفتهايم.» (3)
همچنین روایت است از امام صادق (ع) که فرمودند: «قائم (ع) پيش ميآيد، در حالي که اصحاب آن حضرت و مردم با وي هستند به نجف ميرسد، آنگاه ارتش سفياني عليه آن جناب از کوفه خروج ميکند و آن روز چهارشنبه است، پس آنها را دعوت و حقّش را مطالبه مينمايد و به آنان اعلام ميکند که مظلوم است ومي گويد: هر آنکه درباره خدا با من محاجّه دارد من نزديکترين افراد به خدا هستم.» (4)
یادمان باشد، کمی هم برای پایان یافتن مظلومیتهای آقایمان دعا کنیم…
دعای این هفته:
شیخ طوسی روایت کرده است: مستحب است بعد از نماز عصر روز پنج شنبه تا آخر روز جمعه، اینگونه بر پیامبر (ص) صلوات فرستی:
«اللهم صلّ علی محمد و الِ محمدٍ و عجِّل فرَجَهم و أهلِک عَدُوَّهم مِنَ الجِنِّ و الانس من الاولین و الآخرین» (5)
(خدایا بر محمد و حاندان محمد درود فرست و در فرجشان تعجیل فرما و دشمنان آنان از جن و انس از اولین تا آخرین آنها، هلاک گردان)
پی نوشت:
1. کمال الدين، ج 1، ص 317؛ به نقل از موسوی اصفهانی، محمد تقی، مکیال المکارم، ج 1، ص 155
2. کمال الدين، ج 1، ص 320؛ به نقل از همان.
3. بحار الانوار،52، ص 238؛ به نقل از همان، ص 154
4. همان، ص 387؛ به نقل از همان، ص 155
5. مصباح المتهجد، ص 265 و 257؛ به نقل از عرض نیاز به درگاه بی نیاز، نشر موعود عصر، 1388، ص 86
پ.میعاد
بدون دیدگاه