دلایل دعا برای امام زمان (عج) (۱7) : شفاعت
نمی دانم برایتان پیش آمده است که فکرتان سر این موضوع حسابی مشغول شود که آخر بهشتی هستید یا جهنمی. اینکه آیا به خاطر گناهانمان به دوزخ قهر خداوند می رویم و یا به خاطر شیعه و محب اهل بیت (علیهم السلام) بودنمان، شامل شفاعت آنان می شویم و خداوند از سر تقصیراتمان می گذرد.
راستش قرار نیست به این سوال ذهنی در این مقاله پاسخی بدهیم. قرار است در این مقاله به این بپردازیم که شرط شفاعت، قبول داشتن حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به عنوان چهاردهمین حجت خداوند است.
حتماً می دانید که شفاعت کنندگان روز جزا، چهارده معصوم (ع) هستند. امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) در این باره می فرمایند: «رسول خدا (صلي الله عليه وآله) فرمود: من آورنده [و رساننده] شما به حوض [کوثر] هستم و تو اي علي! ساقي هستي و حسن حمايت کننده، و حسين فرمان دهنده، و علي بن الحسين تقسيم کننده، و محمد بن علي نشر دهنده، و جعفر بن محمد بسيج کننده، و موسي بن جعفر شمارنده محبان و مبغضان و بازدارنده منافقان، و علي بن موسي زينت بخش مؤمنين، و محمد بن علي فرود آورنده اهل بهشت به منزلگاههايشان و درجاتشان، و علي بن محمد خطيب و سخنور شيعيانش و تزويج کننده آنها با حور العين، و حسن بن علي چراغ اهل بهشت است که از آن روشني ميگيرند، و مهدي شفاعت کننده آنها است در روز قيامت، روزي که خداوند اجازه نميدهد شفاعت را جز به کسي که شفاعت او را بخواهد و به او راضي باشد.» (1)
هر چند شفاعت از آن همه ی اهل بیت (ع) است، امّا به نظر می رسد شفاعت آنان به کسی که منکر حضرت بقیة الله (عج) باشد تعلق نمی گیرد. (2)
شاید به همین خاطر است که امام صادق (ع) فرمودند: «هر کس به امامت پدران و فرزندانم اقرار داشته باشد ولی مهدی از فرزندان مرا انکار نماید، مانند آن است که به همه ی پیغمبران اقرار و اعتقاد داشته باشد و محمد (ص) را انکار کند.» (3)
دعای این هفته:
دعایی که به شما معرفی می کنیم، از طریق سید بن طاووس از یاران صدیق امام زمان (عج) معرفی شده است. ایشان سفارش کرده اند که این دعا را اصلاً ترک نکنیم زیرا «و این سرّی دارد که خداوند ما را از فضل و احسان ویژه ی خود با آن آشنا نموده است. پس به آن اعتماد کن و آن را انجام بده.»
متن این دعا چنین است:
«اللهم عرفنی نفسک فانک ان لم تعرفنی نفسک لم اعرف رسولک، اللهم عرفنی رسولک فانک ان لم تعرفنی رسولک لم اعرف حجتک، اللهم عرفنی حجتک فانک ان لم تعرفنی حجتک ضللت عن دینی، اللهم لا تمتنی میتة جاهلیة و لا تزغ قلبی بعد اذ هدیتنی لولایة من فرضت طاعته…» (4)
پی نوشت:
1. غایة المرام، ص 692؛ به نقل از موسوی اصفهانی، محمد تقی، مکیال المکارم، نشر مسجد مقدس جمکران، ج 1، صص 149- 150
2. مکیال المکارم، ج 1، ص 150
3. کمال الدین، ح 2، ص 338؛ به نقل از مکیال المکارم، همان.
4. جمال الاسبوع، ص 315؛ به نقل از عرض نیاز به درگاه بی نیاز، نشر موعود عصر (عج)، 1388، صص 208- 218
پ.میعاد