شدت علاقه پيامبر صلی الله علیه و آله به فاطمه سلام الله علیها
حاکم در مستدرک به سند خود از ابو ثعلبه خشنى نقل کرده است که گفت: «عادت رسول خدا صلی الله علیه و آله بر اين بود که چون از جنگ يا سفرى باز مى گشت به مسجد مى رفت و دو رکعت نماز مى گزارد، آن گاه به فاطمه درود مى فرستاد و سپس پيش همسرانش مى رفت.»
همچنين وى به سند خود از ابن عمران نقل کرده است که گفت: «پيامبر صلی الله علیه و آله چون قصد مسافرت داشت، آخرين کسى را که وداع مى گفت فاطمه بود و چون از سفرى باز مى گشت نخستين کسى را که مى ديد فاطمه بود.»
ابن شهر آشوب در مناقب با چند سند از عايشه نقل کرده است که گفت: امام علی علیه السلام از پيامبر – که ميان او و فاطمه که در بستر خوابيده بودند، نشسته بود – پرسيد: کدام يک از ما پيش تو محبوب تريم من يا او (فاطمه)؟ پيامبر فرمود: او نزد من محبوب تر است و تو عزيزترى.
در پاسخ به اين پرسش، نمى توان جوابى بهتر از اين يافت. فاطمه را از روى مهربانى و شفقت محبوب مى داند و على را به خاطر بزرگى در فضل و جايگاهش عزيز مى شمارد. حضرت فاطمه در کنار پدر و مادر گرامي خود با زيباترين ارزش هاي الهي و اخلاقي آشنا گشت.
علاقه پيامبر به حضرت فاطمه سلام الله علیها تنها به خاطر رابطه پدر و فرزندي نبود. هر چند اين عاطفه در وجود پيامبر موج مي زد، اما تعابير و سخناني که پيامبر به هنگام اظهار علاقه نسبت به دختر خود بيان مي کرد، نشان دهنده اين بود که در اين جا معيارهاي ديگري مطرح است.
بدون شک شخصيت والاي حضرت و مقام بلند و کم نظيري که در وادي عرفان و عبادت به دست آورد، هم چنين عفاف و تقوايي که از خود نشان داد، نقش محوري و اصلي را در اين تجليل ها و تکريم ها ايفا کرد، تا جايي که پيامبر ايشان را “مادر خويش” لقب داده و حضرت فاطمه سلام الله علیها را “ام ابيها” ناميدند.
آن گاه زهرا سلام الله علیها مادر ولايت نيز مي شود، همسر بي نظيرترين انسان هاي عالم پس از پيامبر، خاندان پيامبر از اوست که زنده مي ماند، دوازده گوهر درخشان امامت از برکت وجود زهرا پرتو افشاني مي کند و نور ولايت را تا دنيا دنياست به تلألو وا مي دارد.
منبع:سیره معصومان جلد 2، ص 19
نويسنده: سید محسن امین
بدون دیدگاه