ماندگاران: زراره
پدرش غلامی رومی بود. سفیدچهره و قوی هیکل. وقتی او را برای فروش، به شهر حلب آوردند، مرد مؤمنی از قبیله ی بنی شیبان او را خرید. به او قرآن و اسلام را آموخت. در واقع او را با حقیقت دین آشنا کرد و بعد از آن، آزادش کرد. «اعین» که مردی حق پذیر بود، به کوفه رفت و تشکیل خانواده داد. خاندان اعین، از خاندانهای شیعه و ولایت پذیری شد که از عصر امام سجاد (علیه السلام) تا غیبت کبری، همراه اهل بیت (علیهم السلام) ماند. تمام پسران اعین، از فقیهان و محدثان زمان خود شدند ولی از میان آنها، «زراره» مشهورتر از بقیه شد؛ زرارة بن اعین، شاگرد امام باقر و امام صادق (علیهم السلام).
از زندگی شخصی و خانوادگی زراره، اطلاعات دقیقی در دسترس نیست. اما از ویژگیهای اخلاقی و اعتقادی او که امامان (ع) به آنها اشاره کرده اند، می شود به خوبی فهمید که او یکی از بزرگترین خدمتگزاران اسلام و شیعه بوده و جایگاهی که برای او بیان کرده اند، معرف شخصیت بی مانندش است.
زراره کسی است که به خاطر فعالیتهای او، با وجود تمام دشمنیها و از بین بردن روایات و احادیث، هم اکنون بیش از 2 هزار روایت به ما رسیده است. کسی که امام صادق (ع) درباره اش فرموده اند: «خداوند او را بیامرزد که اگر او و همگنانش نبودند، سخنان پدرم از بین رفته بود.»(1)
جای او در بهشت حتمی است. نامش در میان اهل بهشت آمده است و بارها این بشارت را از امام باقر و امام صادق (علیهم السلام) دریافت کرده بود. حضرت امام صادق (ع) به او فرمود: «اى زراره! اسم تو در نامهاى اهل بهشت بىالف است. گفت: بلى فدايت شوم، اسم من عبدربه است ولكن ملقب شدم به زراره و از او نقل شده كه مىگفته: به هر حرف كه از امام جعفرصادق (ع) مىشنوم ایمانم زيادتر مىشود.» (2)
در صداقتش آنقدر اطمینان است که وقتی از امام صادق (ع) پرسیدند که این حدیثی که زراره از پدرتان نقل کرده، صحیح است یا خیر، امام (ع) اینطور جواب دادند: « آنچه را كه زراره روايت كرده از ابوجعفر (ع) پس جايز نيست كه ما رد كنيم.» (3)
زراره، دو ماه پس از شهادت امام صادق (ع)، بعد از خدمتگزاریهای خالصانه و درک حضور 3 امام بزرگوار، دار فانی را وداع گفت.
پی نوشت:
1. اختيار معرفة الرجال، ج 1، ص 345.
2. همان
3. اختيار معرفة الرجال، ج 1، ص 364.
منبع احادیث: http://wiki.ahlolbait.ir/home/-/wiki/Islamic_Wiki/%D8%B2%D8%B1%D8%A7%D8%B1%D8%A9%20%D8%A8%D9%86%20%D8%A7%D8%B9%D9%8A%D9%86%20%D8%B4%D9%8A%D8%A8%D8%A7%D9%86%D9%89
بازنویسی پژواک