Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-useronline domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/lk84vgdi/domains/hadiskadeh.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-wp-security-and-firewall domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/lk84vgdi/domains/hadiskadeh.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/lk84vgdi/domains/hadiskadeh.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
چهره های آخرالزمانی (10) / ابقع - حدیث کده : اثبات حقانیت مکتب اهل البیت علیه السلام

چهره های آخرالزمانی (10) / ابقع

ابقع بی شک از چهره هایی است که باید از او اجتناب کرد. او یکی از سه نفری است که قصد اشغال شام را دارند و حکومت کردن بر شام آرزوی آنهاست. سفیانی، اصهب و ابقع سه فرد قدرت طلبی هستند که در آخرالزمان خروج می کنند.
درباره ی ابقع باید گفت: «از او بپرهیز…» (1)

لقب دیگری که به ابقع داده اند «ابرص» است.

درباره ی معنای «ابقع» و «ابرص» تعاریف متعددی بیان شده است. به لحاظ لغوی ابقع به معنای سپید و سیاه و ابرص به معنای کسی است که بیماری پیسی دارد. (2)

اما در کتب مختلف از دید زبان شناسان اعراب معانی متعددی برای ابقع آمده است:

1.ابقع یعنی متفاوت و مختلف بودن رنگها در چیزی. به کسی یا چیزی که رنگهای مختلف دارد ابقع می گویند.
2.صفت بقعه در مردان به مردی اطلاق می شود که بسیار پرحرف است و سخنهای بیجا بر زبان می راند که حرفهایش بی سر و ته است. (2)
3. مردی زیرک و مکار که کسی توان فریبش را ندارد. (4)

در روایاتی که از ابقع آمده است مشخص است که ابقع، اصهب و سفیانی هر سه برای بدست آوردن حکومت دمشق (شام) با هم رقابت می کنند. در نهایت سفیانی ابقع را به قتل می رساند و بر دمشق مسلط می شود. (5)

پی نوشت:

1.امام باقر (ع) به یکی از یارانشان فرمودند: ای برید! از جماعت اصهب بپرهیزید و ابقع. برید گفت: ابقع؟ فرمودند: ابرص و از سفیانی بپرهیز و از دو رانده شده از فرزندان فلانی.
2.فرهنگ مجازی دهخدا، ذیل کلمات ابقع و ابرص
3.معجم مقاییس اللغه، ج1 ، ص 281؛ به نقل از سفیانی، ص 94
4.القاموس فیروز آبادی، ج3، ص 6؛ به نقل از سفیانی، ص 94
5.یوم الخلاص، ص 293؛ به نقل از شش ماه پایانی، صص 76 – 80

پ.میعاد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

امام عصر (عج )
فضيلت و اعمال نيمه شعبان / صوتی

فضيلت و اعمال نيمه شعبان / صوتی جهت دانلود کلیک کنید

امام عصر (عج )
فضيلت و اعمال نيمه شعبان / نوشتاری

فضيلت و اعمال نيمه شعبان در حديثي كه در وسايل ‌الشيعه، بحار الانوار و مصباح المتهجد اشاره شده در خصوص فضيلت ماه شعبان آمده است:«خداوند به ذات مقدس خود سوگند خورده است كه هركس را در اين ماه به او پناه برده و از او درخواست كند، از رحمت خود …

امام عصر (عج )
دلایل دعا برای امام زمان (عج) (31) : امامی چون او!

دلایل دعا برای امام زمان (عج) (31) : امامی چون او! وقتی کسی همیشه دم دستمان است، خیلی راحت خوبی ها و خصلتهای منحصر به فردش را از یاد می بریم و گاهی اوقات قدرش را نمی دانیم. به بیانی دیگر، وقتی چیزی مفت در اختیار کسی قرار بگیرد، قدرش …