«رعایت 12 خصوصیت در هنگام غذا خوردن هست كه هر مسلماني بايد آنها را بداند. چهار تا از اين خصوصيات لازم، چهار تا مستحب و 4 تاي ديگر نشانه ادب و بزرگواري است.
اما چهار دستور العمل لازم:
شناخت پروردگار (به عنوان صاحب نعمت)؛
رضايت دادن به نعمت الهي؛
آغاز غذا خوردن با نام خداوند ـ بسم الله الرحمن الرحيم گفتن؛
بجاي آوردن شكر و سپاس الهي در ابتدا و انتهاي خوردن غذا.
اما چهار دستورالعمل مستحب:
با وضو غذا خوردن؛
نشستن به طرف چپ؛ (سنگینی را روی ران یا پای چپ انداختن)
غذا خوردن در حال نشسته بر زمين؛
غذا خوردن با 3 انگشت (با دست غذا خوردن)؛
و اما چهار دستورالعمل آخر كه نشانه ادب و بزرگوارياند:
خوردن از آنچه پيش روي شماست.
لقمهها را كوچك برداشتن.
غذا را خوب جويدن و نرم كردن.
به هنگام غذا خوردن، در چهره ديگران چشم ندوختن.»
منبع:
بحرانى اصفهانى، عبد الله بن نور الله، عوالم العلوم ،مۆسسة الإمام المهدى عجّل الله تعالى فرجه الشریف – ایران ؛ قم، چاپ: اول، 1413 ق. ص920